Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Eskişehir'de 40 kadın kursiyerin el emeği göz nuru eserleri, Sivrihisarlılar Derneği ve Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile açılan 'Yıl Sonu Sergisi'nde sergilendi. Kursiyerlere 9 ay boyunca çeşitli giysiler ve çantalar örme dersleri verildi ve bu dersler sonucunda ürettikleri eserler sergide beğeni topladı.

Serginin açılışında konuşan Sivrihisarlılar Derneği Başkanı İsmail Arslan, kursiyerlerin büyük bir gayret ve emek sarf ederek sanat eseri niteliğinde ürünler ortaya çıkardığını belirtti. Kursiyerlerin el emeklerine ve göz nurlarına sağlık dileyen Arslan, emeklerine teşekkür etti.

Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi ile yapılan iş birliğiyle gerçekleştirilen 'el emeği ve göz nuru atölye grubu' sayesinde üretilen ürünler, halkın yoğun ilgisini çekti. Bu eserlerin, nesiller arası iletişimi sağlayan öğeler olduğu da vurgulandı.

Kurs süresince kadın kursiyerlerin çeşitli giysiler ve çantalar örme konusunda gösterdikleri çaba ve gayret takdir topladı. Eserlerin sergilenmesiyle birlikte Sivrihisarlı kadınların el işi ürünlerine olan ilgi ve beğeni arttı.