Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öğrencilerin yurtdışında eğitim alma hevesi hiç dinmiyor. Özellikle Almanya ve İtalya gibi Avrupa ülkeleri birçok öğrenci tarafından tercih ediliyor. Yükseköğrenim gören öğrenciler, kariyer planlamaları çerçevesinde yurt dışında eğitim almaya veya yabancı dil öğrenmeye, staj yapmaya devam ediyorlar. Bir yurtdışı eğitim danışmanlık firmasının Şube Müdürü olan Özcan Özcanlı, son yıllarda döviz ve vize ücretlerindeki artışın sektöre olumsuz etki ettiğini söyledi. Özcanlı'ya göre, öğrenciler Dil Okulları, Yaz Okulları, Sertifika Programları, Lisans ve Yüksek Lisans yerleştirmeleri gibi programlara ilgi gösteriyor. Özellikle Almanya ve İtalya'yı tercih eden öğrencilerin sayısı artıyor. Almanya'da devlet okulları ücretsiz olduğundan öğrencilerin bu ülkeyi seçme nedenlerinden biri de maliyet faktörü oluyor.

Özcanlı'ya göre, öğrencilerin yaşam şartlarının uygunluğuna göre ülke seçimleri değişiyor. Bazı ülkelerdeki yıllık ücretler yüksek olduğundan öğrencilerin daha hesaplı olan ülkelere yönelmesi de söz konusu olabilir. Öğrencilerin çoğu, aileleriyle karar vererek, hem maliyetlerini hem de yaşam koşullarını göz önünde bulundurarak bir ülke tercih ediyorlar. İmkânı olan öğrenciler ise yurtdışı eğitimine devam etmek istiyorlar.