Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kitapçılar, Yaklaşık 3 Aylık Yaz Tatili Öncesinde Öğrencilerin Odaklanmaları İçin Eğitici Kitaplar Satmaya Çalışıyor

16 Haziran Cuma günü 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı'nın sona ermesiyle birlikte, milyonlarca öğrenci yaklaşık 3 aylık yaz tatiline girmeye hazırlanıyor. Bu nedenle kitapçılar özellikle ilkokul öğrencilerinin değerli vakitlerini öğretici ve eğitici kitaplarla değerlendirmeleri gerektiği konusunda uyarıyorlar.

Eskişehir'deki bir kitabevinde çalışan Şeref Sayar, öğrencilerin karne alma sevincinden sonra hem dinlenmeleri hem de öğretici kitaplarla vakit geçirmeleri gerektiğini belirtti. Sayar'ın ifadesine göre okuma ve boyama kitapları satışında yaz tatilinde yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Öğrencilerin eğitim seviyesine göre Türk ve Dünya klasikleri, Keloğlan masalları, Nasreddin Hoca hikayeleri gibi kitaplar da mevcut.

Eğitim öğretim programlarına uygun olarak farklı kitapların bulunmasıyla birlikte her yaşa uygun kitaplar da satın alınabiliyor. Ayrıca eğlenceli tatil kitapları da mevcut. Kitapçılar öğrencilerin okuma alışkanlıklarını geliştirmesi için eğitici ve öğretici kitapları satın almaları için teşvik ediyorlar. Okulların tatile girmesine birkaç gün kala veliler, öğrenciler ile birlikte kitapçılara gelerek istedikleri kitapları satın alıyorlar. Kitapçılar, çocukların okuma alışkanlıklarının gelişmesini de temenni ettiklerini belirtiyorlar.