Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Atatürk İlkokulu, unutulmaya yüz tutan oyunları tanıtmak amacıyla öğrencilere güzel bir etkinlik düzenledi. Bahçede gerçekleştirilen etkinlikte 7 kiremit, yağ satarım, bal satarım, ebem beşiği, gazoz kapağı, misket, 5 taş, çivili futbol, ip atlama ve delikli labirent oyunları sergilendi. Ayrıca tahta araba yarışması da düzenlendi. Etkinlikle birlikte öğrencilerin gönüllerince eğlenebildiği görüldü.



Kaymakam İsmail Tosun, etkinlikte öğrencilerle oyun oynayarak onlarla keyifli bir zaman geçirdi. Konuyla ilgili olarak, "Bizim çocuklarımızın eski oyunları hala oynayabilecek kadar enerjik olduğunu görmek beni mutlu etti" dedi ve okulların eski oyunları yaşatması gerektiğinin altını çizdi. Bu tarz etkinliklerin teknoloji bağımlılığına karşı verilecek savaşta da bir araç olabileceğinin altını çizdi.



Okul Müdürü Pelin Solak, projenin amacı hakkında bilgi paylaştı ve öğrencilerine eski oyunları öğretmeyi amaçladıklarını söyledi. Bu proje ile öğrencilerin teknoloji bağımlılığından uzaklaştıklarını ve geleneksel oyunları öğrendiklerini belirtti. Projede, öğrencilere oyunları önce belirledikten sonra malzemeleri temin etmişler ve sonrasında iki öğrenciye öğretip diğer arkadaşların öğrenmesini sağlamışlar. Sonuç olarak, öğrencilerin teknoloji bağımlılığından uzaklaşıp, enerjilerini atabileceği oyunlar öğrendikleri bir etkinlik gerçekleştirdiler.