Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirdiği sportif etkinliklerde başarılı performans sergileyen sporculara Teşekkür Belgesi Takdim Töreni düzenledi. Törende Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal, Kütahya Sağlık Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Tekin, Garnizon Komutanlığı Hv. İkb. Alb. Koray Çetin, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Özdilek, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Çelik, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, il müdürleri, akademik personel ve öğrenciler hazır bulundu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Özdilek, sporun bireyin fiziksel, ruhsal, duygusal ve sosyal gelişimine katkıda bulunan eğitimin önemli bir aracı olduğunu belirtti. Toplumumuzun spor yapma oranının Avrupa ülkelerine kıyasla düşük olduğunu ifade eden Özdilek, tüm öğrencileri spora ortak etmek istediklerini ve sporla uğraşan bireylerin topluma faydalı olacağını vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal ise konuşmasında, öğrencilerin ulusal ve uluslararası yarışmalara katılımını teşvik ederek alışılagelmiş eğitim sistemine alternatif bir anlayış sunmaya çalıştıklarını belirtti. Pandemi koşulları nedeniyle öğrencilere yeterince katkı sağlayamamış olmanın üzüntüsünü dile getiren Uysal, öğrencilerin başarılarından gurur duyduklarını ifade etti.

Törende, kadın yüzme ve badminton, futbol, hentbol, atletizm ve boks, basketbol, muay-thai, voleybol, güreş ve karate dallarında başarılı olan öğrenciler ile antrenörlere belgeleri takdim edildi. DPÜ Spor Bilimleri Fakültesi'nin sportif faaliyetlerinde elde edilen başarılar, üniversitenin prestijine katkı sağladı.