Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bulunan ve mülkiyeti Eğirdir Belediyesine ait olan Yenimahalle'deki arsanın satışa çıkarılması, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Arsa, 7 milyon 725 bin TL muhammen bedel üzerinden, 19 Haziran 2023 Pazartesi günü kapalı teklif usulü (artırma) ile satılacak. Ancak mahalle sakinleri, arsanın satılarak bina yapılmasına karşı çıkıyor. 4 kat imarlı olan arsanın beton yığınına dönüşmesinden endişe eden Yenimahalleliler, Belediye Başkanlığı'nın bu ihaleden vazgeçmesini istiyor.




Yenimahalle sakinlerinden Hacı Nurullah Coş, "Mahallemiz Rahmetli Adnan Menderes zamanında yapıldı. Tarihi Yenimahalle meydanımız, bir tarafında okul, bir tarafında cami, bir tarafında Menderes Mahallesine gidiş yolları, Yenimahalle, Sekibağ Mahallesi'nin bütün duraklarını ihtiva eden bir alan olmasına rağmen, edindiğimiz bilgiye göre Eğirdir Belediyesi bu alanı satışa çıkarmış. Allah korusun bir deprem olması durumunda, bütün halkın toplanacağı, toplanma alanıdır." diye konuştu. Mahallede bulunan bütün halkın hava aldığı ve göl manzarasını seyrettiği tarihi bir alan olan arsanın beton yığınına dönüşmesine karşı çıkan Yenimahalleliler, konuyu Belediye Başkanı Veli Gök'le görüşmek üzere ziyaret etti.




Yenimahalle sakini Nurullah Coş, 2014 yılında dönemin belediye başkanının da aynı şeyi yaparak benzer bir durumun yaşandığını hatırlatarak, mahkemenin kendilerinin lehine karar verdiğini ifade etti. Coş, "Bir vatandaş olarak bu ihalenin yapılmamasını istiyorum. Bizler yine şimdi bu ihalenin iptal olması için hukuki süreci başlattık." diye belirtti. Mahalle sakinleri arasında yer alan emekli öğretmen Nurten Yüceer ise arsa üzerine bina yapılmasına karşı olduklarını ve bu alanın mahallenin can damarı olduğunu belirterek, "Mahallemiz çok güzel ve çok seviyorum. Mahallemizin can damarı olan bu meydana inşaat yapılacak. Nefes alanımız maalesef kısıtlanıyor. Yol daraldığı zaman kazalar daha çok olacaktır. Bu önlenemez." diye konuştu.




Yenimahalle Muhtarı Özer Öztürk ise arsanın 1980 yılından beri çeşitli imar tadilatlarıyla imara açıldığını belirterek, "Belediyemiz 1980 yılında imar tadilatı yapıyor 2 kat olarak, daha sonra 2014 yılında dönemin Belediye Başkanı tekrar imar tadilatı yaparak 6 kata çıkarıyor. Nurullah Coş ve rahmetli Şeref Ünlü imar tadilatına itirazda bulunuyorlar ve 6 kattan, 4 kata düşürülüyor. En son durumu 4 kat imarlı olarak ihale ile satışa çıkarılıyor. Belediye meclisi bir karar almış. Belediye Başkanı söz konusu arsanın bir kereye mahsus ihaleye çıkarılacağını, ikinci kez ihaleye çıkmayacağını söyledi." dedi.