Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Isparta'da üniversiteye giriş sınavı heyecanı yaşandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan sınav, 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınava hazırlanan adaylar, iki gün boyunca Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarına girecekler. TYT sınavı ile başlayan sınav maratonunda öğrenciler, okullarının yolunu tutarak heyecanla sınavların başlamasını beklediler.

Adaylar, sabah saat 10.15'te başlayan ilk oturum için okullarına gitmek üzere yola çıktılar. Sınava girecek olan öğrenciler, sınav salonuna girmeden önce belgeleri ve kimlikleri kontrol edildi. Heyecanlı bir şekilde sınav süresini bekleyen öğrencilerin yanı sıra aileleri de okul önünde onların yanında yerlerini aldılar.

Sınavın ilk oturumunda görev alan yetkililer, adayların sınav salonlarına yerleştirilmesi ve sınav sürecinde düzenin sağlanması için yoğun çaba sarf ettiler. Öğrencilerin sınav bitene kadar okulda bekleyen aileleri, onları moral vermek için ellerinden geleni yaptılar.

Isparta'da düzenlenen üniversite sınavı öğrencilerin geleceği için büyük önem taşıyor. Heyecanlı geçen birinci oturum sonrası öğrenciler, ikinci oturum olan AYT ve YDT'ye konsantre olacaklar. Öğrencilerin ve ailelerinin sınav maratonu boyunca takip ettiği üniversite sınavı, üniversiteye giriş yolunda önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.