Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Eskişehir'de yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk oturumu, öğrencilerin salonlarda ter dökerken ailelerin de sınava giren adaylar kadar heyecan yaşamasına neden oldu. Sınav, Türkiye genelinde olduğu gibi Eskişehir'de de binlerce adayın katılımıyla gerçekleştirildi. Sınava girecek adaylar, sınav merkezlerine sabahın erken saatlerinde gelerek bina önlerinde beklemeye başladı. Bazı adaylar son anda koşarak sınava yetişirken, görevli polisler adayları sınava giriş belgeleri ve T.C. Kimlik kartı kontrolü yaparak sınava alındı.



Ailelerin de sınava giren öğrenciler kadar stresli olduğu gözlemlendi. Bazıları, sınavın uygulandığı okulların giriş kapısının kapanmasıyla okul dışına çıkarak dua etti. Veliler, öğrencilerin 2 yıllık koronavirüs pandemisi sebebiyle zorluklarla dolu bir hazırlık süreci geçirdiğini belirterek, sınav sonunda başarılı bir sonuç elde etmek istediklerini söyledi.



Bilecik'in Bozüyük ilçesinden sınava giren oğlu için gelen bir baba da 9 aylık süreçte sınava oğluyla birlikte hazırlandıklarını ifade etti. Veliler, öğrencilik hayatlarındaki en heyecanlı anlardan biri olan sınav öncesinde öğrencilerine moral vermek için ellerinden geleni yaptı.



Başka bir veli ise kızının ikinci kez sınava girdiğini ve sınav heyecanını yenemeyen veliler arasında olduğunu belirterek, tüm adayların başarılı olmasını diledi. Pandemi süreciyle birlikte öğrencilerin eğitim süreçlerinin aksadığını ve derslerine tekrardan adapte olmalarının zorlu olduğunu belirten veliler, evlatlarının mücadelelerinin ardından başarılı olmalarını umut etti.