Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Bugün Eskişehir'de gerçekleşen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda bazı öğrencilerin son dakika telaşları gözlerden kaçmadı. Kimi öğrencilerin ise eşyalarını emanet edecek kimseleri olmadığı için ağaç dibine istiflediği gözlendi. Bazı öğrenciler ise görevlilerin uyarılarına aldırış etmeden yavaş ve rahat tavırlarıyla dikkat çekti.

TYT sınavı üç oturumdan oluşuyordu ve bugün yapılan ilk oturumda öğrenciler 120 soruyu 165 dakikada cevaplamak için ter döktü. Öğrenciler, belgeleriyle birlikte sınavın yapılacağı okula belirtilen saatten önce geldi. Ancak bazı öğrenciler bir takım aksaklıklar yaşadı. Osmangazi Üniversitesi'nde kaydedilen görüntülerde sınava dakikalar kala eşyalarını teslim edeceği yakının zamanında gelemeyince ağlayan bir adayın stresi dikkat çekti.

Bazı öğrenciler ise sınava girecekleri binayı yanlışlıkla karıştırdıklarını fark edince koşarak doğru yere gitti. Bazı öğrenciler ise sadece birkaç saniye kala sınava rahat ve yavaş bir şekilde girdi.

Bir öğrencinin yavaş ve rahat tavrı, görevlilerin uyarılarına aldırış etmeden son saniyeye kadar yavaş adımlarla binaya ilerlemesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Ancak bir veli çocuğunun sınavı sorunsuz bir şekilde geçtiğini öğrenince rahat bir nefes aldı.