Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB), Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi'ni (MEGEM) kurarak, Türkiye'ye örnek bir iş gücü modeli sunan, yüksek teknolojili işleri ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılayan bir sistem oluşturdu. Bu merkezde, 32. dönem mezuniyeti töreni gerçekleştirildi. Aynı zamanda, 83 kursiyere "Kalite Kontrol ve CMM Ölçüm Opeartörlüğü, CNC Tezgâh Operatörlüğü, Kaynak Operatörlüğü, Makine Bakım Operatörlüğü ile Montaj Operatörlüğü" gibi eğitimleri tamamlamalarının ardından istihdam garantili sertifikaları verildi. Törene, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya, BEBKA Eskişehir Koordinatörü Güliz Ünal ve MEGEM Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Ayva ve Pınar Barış katıldı.

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM'in sanayinin kalifiye eleman açığını kapama noktasında, kritik bir rol oynadığını ve merkezin 14 yıldır Eskişehir sanayisine nitelikli iş gücü kazandırdığını söyledi. Başkan Küpeli, Eskişehir OSB'de 2 yıl içinde 235 yeni şirketin üretime başlayacağını ve yeni iş imkânlarının oluşturulacağını ifade etti. Ayrıca, Eskişehir OSB'deki sanayi kuruluşlarının en az bin kişilik teknik ve ara eleman ile işçiye ihtiyaç duyduğunu, ancak yeterli sayıda nitelikli eleman bulamadıklarını belirtti. MEGEM'in içindeki kurslar sayesinde, her dönem önemli sayıda kursiyeri mezun ederek, yılda 400'ün üzerinde kişiyi sanayiye kazandırdığını, bu sayede işgücü açığı problemine önemli bir katkı sağladığını sözlerine ekledi. Nadir Küpeli, özellikle bayan kursiyerlere pozitif ayrımcılık yaparak istihdam sağlamalarına önem verildiğini de vurguladı.

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve MEGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya da, MEGEM'in 32 dönemde toplam 1646 kursiyerin mezun olduğunu ve her dönem kapasitelerini arttırarak daha fazla kişiyi sanayiye kazandırmaya çalıştıklarını belirtti. 32. dönem mezunlarının 22 kişisi CNC bölümünden, 25 kişi kalite kontrol bölümünden, 16 kişi kaynak bölümünden, 12 kişi makine bakım bölümünden ve 8 kişi de montaj bölümünden oluştuğunu söyledi. Özkaya ayrıca yeni dönem kurslarının başvuruları için de duyuruların sosyal medya üzerinden yapıldığını ve 17 Temmuz'da başlayacaklarını açıkladı.

EOSB ve MEGEM'in, Türkiye'deki sanayinin gelişmesi için önemli bir misyon üstlendiği görülüyor. Bu merkezler, nitelikli iş gücü yetiştirerek, sanayinin kalifiye eleman açığı sorununu çözmek için önemli bir araç oluşturuyorlar. Törende verilen sertifikalar da, nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için MEGEM gibi merkezlere önemli bir görev yüklediğini gösteriyor.