Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eskişehir Çağfen Koleji, öğrencileri üniversite seçimlerine ve meslek tercihlerine yardımcı olmak amacıyla "Mesleki Gözlem Süreci" adlı bir proje başlattı. Bu projede, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri ile belirli meslek gruplarının erbapları arasında 2 haftalık bir çalışma süreci gerçekleştiriliyor. Bu sayede öğrenciler, ilerde çalışmak istedikleri mesleği deneyimleyerek daha bilinçli bir şekilde karar verebiliyorlar. Projeden olumlu geri dönüşler alan okul yetkilileri, ilerleyen yıllarda proje geliştirmeyi planlıyor.

Projenin koordinatör görevini üstlenen Türkiye Genç İş İnsanları Derneği stajyeri Bengü Su Aydınoğlu, projede elde ettiği tecrübelerin kendisine büyük katkı sağladığını belirtti. Proje sayesinde araştırma becerilerinin geliştiğini ve iş dünyasını daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu ifade etti. Ayrıca network açısından kendilerini geliştirdiklerini sözlerine ekledi.

Proje hakkında bilgi veren Eskişehir Çağfen Koleji Kurucu Temsilcisi ve Türkiye Genç İş İnsanları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Serkan Zengin ise projenin öğrencilerin hayatındaki önemine dikkat çekti. Mesleki Gözlem Süreci'nin öğrencilere daha bilinçli bir gelecek planlaması yapma fırsatı sunarak kafa karışıklıklarının önüne geçtiğini belirtti. Projede öğrencilerin firmalarla görüşmelerinde küçük bir eğitim verdiklerini de sözlerine ekledi.

Eskişehir Çağfen Koleji'nin Mesleki Gözlem Süreci projesi, öğrencilerin kariyer hedeflerini belirlemelerinde önemli bir rol oynuyor ve gelecekteki meslek hayatlarına daha hazırlıklı bir şekilde adım atmalarını sağlıyor.