Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde okullarının olmaması sebebiyle başka köylerdeki okullara gitmek zorunda kalan Seyitgazili öğrenciler, okullarına dört elle sarılarak birinci oldu. Bu başarılarından dolayı Seyyid Battal Gazi Vakfı tarafından ödüllendirildiler. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen ödül töreninde, öğrencilere başarı belgesi verildi. Törende öğretmenler ve veliler de yer aldı. Bu başarının zor eğitim koşullarında bile elde edilebileceğine dikkat çeken öğrenciler, herkesin eğitim alması gerektiğini söylediler. Ödül töreninin ardından öğrenciler Eskişehir'i gezme fırsatı buldular. Pandemi gibi olumsuzluklarla birlikte zorlu olan eğitim süreçlerinde bu başarıyı elde etmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler, yaz tatiline mutlu bir şekilde girdiler.

Seyitgazi Anadolu Lisesi 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı birincisi Melek Akmeşe, okumak ve ailesinin köy işlerine yardım etmek arasında bir seçim yaptığını belirtti. Ancak eğitim almanın önemine inandığı için okumayı tercih etti. Akmeşe, okumayı seçtiği süreçte zorlu eğitim koşullarıyla karşı karşıya kaldığını ancak bu zorluğun başarıyı elde etmek için bir motivasyon olduğunu söyledi.

Karaören'de oturan Nuran Günçal da okullarının uzak olması sebebiyle her sabah erken saatlerde kalkmak zorunda kaldıklarını belirtti. Ancak zor şartlar altında büyük bir çaba sarf ederek okul birincisi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Seyyid Battal Gazi Vakfı Başkanı Dr. Süleyman Sırrı Kabadayı ise, öğrencilerin büyük zorluklarla eğitim alması sebebiyle onların başarısına büyük bir saygı duyduklarını söyledi. Ayrıca evlatlarını başarıya ulaştıran anne ve babalara teşekkür etti. Seyyitgazili öğrencilerin büyük bir çaba sarf ederek bu başarıyı elde ettiğine dikkat çeken Kabadayı, okulları olmayan diğer köy öğrencilerinin de bu başarıyı elde etmeleri için çabalarının devam edeceğini belirtti.