Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Çevre Vakfı tarafından düzenlenen doktora tez yarışmasının 2022 yılı sonuçları açıklandı. Bu yıl beşincisi düzenlenen yarışmada, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Spor Yöneticiliği Anabilim Dalı Spor Yönetimi ve Doktora Programı mezunu Arş. Gör. Dr. Kadir Çalışkan'ın 'Üniversitelerin sürdürülebilirlik yolculuğu: Kampüslerin ve spor alanlarının yönetici ve öğrenci perspektifinden değerlendirilmesi' başlıklı tezi seçici kurul tarafından ikincilik ödülüne layık görüldü.

Kazandığı ödül hakkında konuşan Arş. Gör. Dr. Kadir Çalışkan, tezin temellerinin atıldığı dönemde yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Çevre Mühendislerinin bu alanda çalışması gerektiği düşüncesiyle karşılaşmış olsalar da, sporun da sürdürülebilirlik konusunda önemli bir rol oynadığını göstermek istediklerini belirtti.

Çalışmanın, GreenMetrics listesinde yer alan altı üniversitenin araştırma sahası olarak belirlendiği önemli bir çalışmayı ele aldığını dile getiren Çalışkan, tüm kampüslerin çevreyle ilgili olarak sosyal ve ekonomik yönden değerlendirildiğini söyledi.