Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Üniversitemiz personeline yönelik eğitim çalışmaları kapsamında, "Stresle Başa Çıkma ve Öfke Yönetimi" eğitimi düzenlendi. Eğitimde, iş hayatında stresle başa çıkma ve öfke kontrolü için kullanılabilecek yöntemler üzerinde duruldu. AFSÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Komisyonu tarafından Tıp Fakültesi Mavi Salonda düzenlenen etkinlikte, Şuhut SHMYO Müdür V. Öğr. Gör. Kevser Pamuk ve AFSÜ Kalite Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Ömer Faruk Akbulut, etkileşimli sunumlar gerçekleştirerek katılımcıları bilgilendirdi.





Etkinliğin devamında, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü personeli Öğr. Gör. Nesrin Gülcü ve Öğr. Gör. Dr. İbrahim Şamil Köroğlu, "Kurum Kültürü ve Kurum İçi İletişim" başlığıyla sunumlarını gerçekleştirdi. Ardından sahneye gelen Öğr. Gör. Pamuk ve Öğr. Gör. Akbulut, duygularımızı keşfetmek, stresin belirtileri ve stres yönetimi, öfkenin sebepleri ve iş hayatında ruh sağlığının korunması konularında açıklamalarda bulundu.





Eğitimde, öfkenin istenmeyen durumlara ve karşılanmayan beklentilere bağlı olarak ortaya çıkan doğal bir duygu olduğu ve stresin de yaşam kalitesini yükseltmek için gerekli bir ruhsal dinamik olduğu vurgulandı. Katılımcılara, öfkenin ve stresin kaynaklarını tanımanın ve doğru bir şekilde yönetmenin olumsuz etkileriyle başa çıkmanın ve çalışma hayatında başarılı olmanın yolları anlatıldı.





Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği eğitim, konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edilerek sona erdi.