Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi, 19-20 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılan intörn oryantasyon programıyla öğrencilerini bilgilendirdi. Programın açılış konuşmasını AFSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Becit yaptı. Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çiğdem Özer Gökaslan ise mevzuat ve intörnün rolleri ve sorumlulukları hakkında bilgi verdi. Aynı zamanda avukat olan Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezgin Yılmaz da hekimlerin yasal sorumlulukları konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Program kapsamında, öğrencilere "Hastane Bilgi Yönetim Sistemi", "Hasta-Hekim İlişkisi", "Hasta Hakları ve Güvenliği", "Kan Transfüzyonu ve Laboratuvara Örnek Gönderimi", "Hastane Enfeksiyon Kontrol Politikaları" gibi konularda eğitim verildi.

İntörn oryantasyon programının ikinci gününde Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Korkmaz, mezuniyet sonrası Sağlık Bakanlığı ile ilgili prosedürler hakkında açıklamalarda bulundu ve öğrencilerin sorularını cevapladı.

AFSÜ Tıp Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Oryantasyon Programı, intörn temsilcisi seçimiyle sona erdi. Mehmet Ali Aymaz, intörn temsilcisi olarak seçildi.