Gözden kaçırmayın

1380 Yılında Osmanlıca Yazılan Kitap, Günümüz Türkçesine Çevrildi1380 Yılında Osmanlıca Yazılan Kitap, Günümüz Türkçesine Çevrildi

Anadolu Üniversitesi, Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Türk Dünyası Geleneksel Akıl Zekâ ve Strateji Köçürme ve Aşık Oyunları Eğitimi, Merkezler ve Birimler binasında başladı.

Eğitim programına, Prof. Dr. Mehmet Topal, Ayşe Gümüş ve 7-12 yaş arası birçok çocuk katıldı. Prof. Dr. Mehmet Topal, açılış konuşmasında "Bu güzel programa ev sahipliği yaparak Türk dünyasının kültürel zenginliklerini Eskişehir'imizle ve çocuklarımızla buluşturuyoruz. Ayşe hocamız, rafine faaliyetleri ile çocuklarımızın zihinsel dünyasında kültürel izler bırakıyor. Eskişehir, göç eden insanların kültürlerini de beraberinde getirmesi sebebiyle Türk dünyasının bir örneği olarak adlandırılabilir" dedi.

"Çocuklarımızın teknoloji alışkanlığını yönlendirmeye hedefliyoruz"

Türk Dünyası Geleneksel Akıl Zekâ ve Strateji Köçürme ve Aşık Oyunları programının eğitmeni olan Ayşe Gümüş, programın amacının çocukların sosyalleşmesine yardımcı olduğunu ve oyunları oynanabilir hale getirmeyi hedeflediğini belirtti. Gümüş, oyunlarla birlikte kültürlerin de öğrenildiğini vurgulayarak, "Çocuklarımıza Türk dünyasında unutulmaya yüz tutmuş geleneksel zekâ ve strateji oyunlarını öğretmek ve bu oyunları etkin ve verimli şekilde kullanarak çocukların teknoloji alışkanlığına olumlu bir yönelim sağlamak, ilk ve en önemli hedefimizdir" dedi.

Türk Dünyası Geleneksel Akıl Zekâ ve Strateji Köçürme ve Aşık Oyunları Programı, oyunların tanıtımıyla başladı ve Gün Üç Taş, Bestaş, Aşık oyunları, Aşıklı Beştaş, Köçürme oyunları, Yalakkaya, Mangala ve 9 Kumalak gibi oyunlarla devam etti.