Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kütahya'nın Gediz ilçesinde Yaz Kur'an Kursları'nın başladığı bildirildi. Bu kursların başlamasıyla birlikte 4-6 yaş grubundaki öğrencilere yardımcı görevlilerin ihtiyaç duyulduğu ve bu nedenle bu öğrencilere herhangi bir devlet desteği sağlanmadığı belirtildi. Bu durumda, aidat alınarak diğer kurslarda yatılı olarak kalacak öğrencilerin masraflarının karşılanacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "4-6 yaş Kur'an kurslarına devam edecek öğrencilerimizin yardımcı görevlilere ihtiyaç duyulması nedeniyle bu konuda herhangi bir devlet desteği sağlanmamaktadır. Bu sebeple aidat alınacak ve diğer kurslarda yatılı olarak devam edecek öğrencilerimizin masrafları karşılanacak. Cuma günleri yapılan yardımlarla ilgisi olmayan neden para alındığı söylemleri gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır" denildi.

Açıklamanın devamında, "Müftülüğümüzün yaptığı hizmetler, yatılı kurslarımız, imar inşa faaliyetleri dikkate alındığında ayda iki cuma toplanan yardımın bu kadar hizmeti hiçbir şekilde karşılayamayacağı ortadadır. Bu konunun halkımız tarafından bilinmesi son derece önemlidir. Benzer konularda sorusu olan ve bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızı müftülüğümüze davet ediyoruz. Çocuklarımızı dinimizden ve Kur'anımızdan mahrum bırakmamalıyız. Bu sorumluluk telafi edilemez bir sorumluluktur. Bu hizmetin devlet tarafından verilmesi de son derece önemli ve hassastır. Çünkü bu görev, yasayla Diyanet İşleri Başkanlığı'na verilmiştir. Değerli halkımızın bilgisine" ifadelerine yer verildi.