Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kütahya'daki Gediz Fen Lisesi, yaz kurslarında yapay zeka teknolojisini kullanmaya başlayacak. Bu teknoloji, online ödevlendirme, soru havuzu oluşturma, her an her yerde erişilebilirlik ve gelişim takibi gibi 4 ana başlıkta kullanılarak akademik başarı ve öğrenci gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı boyunca 9. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrencilerin akademik başarıları yapay zeka destekli yazılım ile takip edilecek.

Gediz Fen Lisesi yönetimi, öğrencilerin online ve basılı kaynaklardan aldıkları ödevleri yapılıp yapılmadığını kontrol etmek amacıyla yazılımı kullanacak. Ayrıca öğretmenler, rehberlik servisi, okul idaresi ve veliler tarafından da bu takip edilebilecek ve başarı oranları raporlanabilecek.

Öğrencilerin yaptıkları ödevler, deneme sınavları ve kazanım değerlendirme testleri sonucunda belirlenen eksikliklerine yönelik olarak öğrencilere özel soru bankası oluşturulabilecek.

Öğrenciler, istedikleri konularda veya kazanımlarda çözmek istedikleri sorulara, soru çözüm videolarına, animasyonlara ve konu anlatım videolarına her yerden ve her zaman erişebilecekler. Bu sayede eğitim ortamı dışarıya taşınmış olacak.

Son olarak, öğrencilerin eksik olduğu kazanımlar tespit edilerek dijital ortamda ve basılı kaynaklardan ödevlendirmeler yapılacak ve istatistiki veriler ışığında analizler gerçekleştirilecek. Bu şekilde öğrencilerin gelişimleri son sınıfa kadar kontrol altında tutulacak.