Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) ve Coğrafya Eğitimi Derneği (CED) iş birliğiyle Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen bir proje kapsamında "Sürdürülebilir Kırsal Turizm için Anti-Kırılgan Genç Girişimciler" adlı bir eğitim programı başarıyla tamamlandı.

Projenin koordinatörlüğünü Anadolu Üniversitesi'nden Prof. Dr. Semra Günay ve ESTÜ'den Prof. Dr. Yeliz Mert Kantar yapmıştır. Eğitimler non-formal eğitim yöntemleri kullanılarak, alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmiştir. Eğitimlere Eskişehir Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi MD 016 numaralı amfide Modül 1 ile başlanmış, daha sonra Anadolu Üniversitesi Seminer Salonu ve açık sınıfta devam etmiştir. Eğitim boyunca sürdürülebilirlik, kırsal turizm girişimciliği, yönetim, finans ve muhasebe, pazarlama ve dijitalleşme, iletişim ve ağ oluşturma, anti-kırılganlık, ürün geliştirme konuları ele alınmıştır. Eğitimlerin kapanış bölümünde katılımcılardan geri bildirimler alınarak değerlendirme yapılmıştır. Bu eğitimlerin ardından gençlerden başarılı girişimcilik modelleri beklenmektedir.

Projenin ve eğitimlerin hedefleri, genç işsizliğini azaltmaya yönelik çözümler üretmek, kırsalda turizme ve girişimciliğe teşvik etmek, yerelde gençler, paydaşlar ve kurumlar arası bir ağ kurmak, uluslararası alanda kırsal turizm sektöründeki gençlerin girişimcilik, dijitalleşme ve yönetim becerilerini artırmak ve bu yönde onları ve gelecek nesilleri teşvik etmektir.

Proje kapsamında İtalya'dan Comune di Ponte di Piave ve İspanya'dan Indepcie adlı kuruluşlar da yer almaktadır. Türkiye, İspanya ve İtalya'dan seçilen gençler, eğitimlerin tamamlanmasının ardından İtalya Treviso'da bir araya gelecek ve proje önerilerini ortak bir hedefle değerlendirecekler ve fikir paylaşımında bulunacaklar.