Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Hatay'daki üniversitelerin rektörleriyle bir araya gelerek depremden etkilenen bölgelerdeki yardım çalışmalarını değerlendirdi. AÖF Dekan Vekili Prof. Dr. İbrahim Kaya da bu toplantılarda bulundu.

Anadolu Üniversitesi, deprem felaketinin başladığı günden itibaren ülke genelinde başlatılan yardım çalışmalarına katıldı. Deprem bölgelerinde ihtiyaç sahiplerine yardım malzemeleri ulaştıran üniversite, seyyar mutfaklar kurarak sıcak yemekler dağıttı, kriz iletişim merkezi kurarak öğrencilere hizmet sağladı, psikolojik danışmanlık hizmeti verdi, konukevi ve misafirhane hizmetlerini depremzedelere açtı ve çocuklar için oyun parkı kurdu. Hatay'ın Belen ilçesinde ise "Anadolu Mutfağı" adıyla sıcak yemek servisi ve çocuklar için eğitici faaliyetler devam etmektedir.

Anadolu Üniversitesi, deprem bölgesindeki üniversitelerle iş birliği ve koordinasyon içinde çalışmalarını sürdürmektedir. Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal, İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Sütçü İmam Üniversitesi, İstiklal Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi'nin rektörleriyle bir araya gelerek ikili görüşmelerde bulundu. Rektör Erdal, Anadolu Üniversitesi olarak açık ve uzaktan eğitim alanındaki deneyimlerini paylaşmaya hazır olduklarını ifade ederek, destek sözlerini iletti.

Rektör Erdal, iki günlük yoğun programının ardından yaptığı açıklamada, depremin ülkemizin maalesef yaşadığı en büyük afet olduğunu belirterek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Anadolu Üniversitesi olarak depremin ardından hemen yardım çalışmalarına başladıklarını söyleyen Rektör Erdal, üniversitenin deprem bölgesindeki vatandaşlara yardımlarını sürdürdüğünü ve desteklerini ilettiğini vurguladı. Rektör Erdal, tüm Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini ileterek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.