Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip 5. ilçesi olan Sivrihisar, Cittaslow (Sakin Şehir) listesine aday gösterildi. Sivrihisar, Eskişehir'in en büyük ilçesi olmasının yanı sıra, turizm potansiyeliyle dikkat çeken bir merkez olacak. Nasreddin Hoca'nın "dünyanın merkezi" olarak nitelendirdiği Sivrihisar, Cittaslow'un 72 kriterini karşılayarak dünya şehirleriyle yarışacak niteliklere sahip olacak. Cittaslow olarak adlandırılan yerler, zengin tiyatro, meydan, kafe, atölye, lokanta ve manevi değeri olan mekanlarıyla bilinirken, el değmemiş tarihi ve doğal güzellikleriyle de büyüleyici bir atmosfere sahiptir.

Sivrihisar, tarihi dokusunu ve buna uygun restorasyon çalışmalarınıyla dikkat çekmektedir. İlçe, Selçuklu dönemine ait birçok eser barındırmaktadır ve bu yönüyle ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan yaklaşık 850 yıllık Sivrihisar Ulu Cami ise zamanın etkilerine karşı ayakta durmayı başaran bir yapı olarak göze çarpmaktadır.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, yenilikçi projeleriyle de öne çıkan bir isimdir. Yüzügüllü, "Sivrihisar tarihi açıdan zengin bir ilçedir. Nasreddin Hocamızın 'dünyanın merkezi' olarak nitelendirdiği bu kadim topraklar, artık Sakin Şehir listesinde yer alacak. Türkiye'nin incisi Sivrihisar, dünyadaki popüler Sakin Şehirler olan Chianti (İtalya), Svendborg (Danimarka), Trevi (İtalya), Naramata (Kanada), Matakana (Yeni Zelanda) gibi şehirlerle yarışacak" ifadelerini kullandı.