Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Veteriner Yaban Hayatı Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÜREM) devir teslim töreni düzenlendi. Törene Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Fatih Başer de katıldı. AKÜREM Müdürlüğü görevini Prof. Dr. Emine Hesna Kandır'dan Prof. Dr. İsmail Aytekin'e devredildi. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, törende yaptığı açıklamada, yaban hayatının önemine dikkat çekerek AKÜREM'in daha başarılı çalışmalara imza atacağını ve halkla bütünleşeceğini, sadece toprak vatanda değil mavi vatanda da yaşayan yaban hayatına sahip çıkılacağını belirtti. Civelek, Prof. Dr. İsmail Aytekin'e yeni görevinde başarılar dilerken, Prof. E. Hesna Kandır'a da hizmetleri için teşekkür etti.

AKÜREM Müdürlüğü, Veteriner Fakültesi ile uyum içinde çalışarak daha güzel projeler gerçekleştireceğini belirten Prof. Dr. İsmail Aytekin, "Vizyonumuz, Türkiye yaban hayatını kurtarma, rehabilitasyon, eğitim, uygulama ve araştırma faaliyetlerinde bulunmak ve yaban hayatını koruyarak sürdürülebilirliğini sağlamaktır. Misyonumuz ise doğada güçten düşmüş, öksüz kalmış, hasta ve yaralı yaban hayvanlarının tedavi, bakım, rehabilitasyon ve doğaya yeniden dönüşlerine yardımcı olmaktır. Ayrıca doğada yayılan bulaşıcı hastalıkları belirlemek ve önlemler almak, nesli tehlike altında olan türleri korumak, yaban hayatı alanında çalışan araştırmacılara destek olmak, eğitimler düzenlemek ve AKÜREM'in uzun vadeli işletilebilmesi için gerekli mekanizmaları, organizasyonları ve iş birliklerini kurmaktır" şeklinde konuştu.

Devir teslim töreni, çiçek takdiminin ardından sona erdi.

#AfyonKocatepeÜniversitesi #AKÜREM #VeterinerYabanHayatı #KurtarmaRehabilitasyon #EğitimUygulama #AraştırmaMerkezi #VeterinerFakültesi