Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Isparta Belediyesi, Siber Isparta Gençlik Merkezi adı altında gençlerin teknoloji alanındaki farkındalıklarını artırmak ve girişimci olmalarına katkı sağlamak amacıyla eğitimlerine başlıyor. Bu merkez, siber güvenlik, mobil ve web tabanlı uygulama geliştirme, robotik kodlama, sosyal medya uzmanlığı ve dijital asistanlık gibi birçok alanda gençlere eğitimler sunarak, bilişim sektörüne katkı sağlamayı hedefliyor. Siber Isparta Gençlik Merkezi, her yaş grubundan gençlere hizmet verecek ve teknoloji alanında kendini geliştirme fırsatı sunacak. Ayrıca şirket kurmak isteyen gençlere de destek sağlanacak.



Isparta Belediyesi, gençlere yönelik yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Şehrin çeşitli noktalarına 3 Gençlik Merkezi inşa eden belediye, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) ortaklığıyla Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 'Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı' kapsamında Siber Isparta Gençlik Merkezi'ni hizmete sundu. Bu merkez, gençlerin gelişimi için çeşitli eğitimler düzenleyecek ve girişimcilere destek olacak.



Siber Isparta Gençlik Merkezi, yaz dönemi için düzenlenecek olan eğitimlere başlıyor. 17 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitimlerde Siber Güvenlik, Web ve Mobil Uygulama Geliştirme, Sosyal Medya Yönetimi ve Dijital Asistanlık alanlarında eğitimler verilecek. Eğitimlere 226 kişi başvurdu ve başvuruları uygun bulunan 140 kişi eğitimlere katılmaya hak kazandı.



Eğitimlerin açılış toplantısı Isparta Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Başkan Şükrü Başdeğirmen, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, ISUBÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Cengiz Özel gibi ilgili kişiler ve eğitimlere katılacak olan gençler toplantıda bir araya geldi.



Başkan Başdeğirmen konuşmasında, teknolojinin sürekli olarak geliştiğini ve Siber Isparta Gençlik Merkezi'ni bu nedenle kurduklarını belirtti. Ayrıca Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ne desteklerinden dolayı teşekkür etti ve merkezin önemini vurguladı. Başdeğirmen, gençlerin teknolojiye uyum sağlayabilmeleri ve bilişim sektöründe gelişebilmeleri için merkezin faydalı olacağını söyledi.



Yazılım ve dijital platformlarda yetişmiş eleman sıkıntısı yaşandığını dile getiren Başdeğirmen, bu eğitimlerin katılımcılarına aranan kişi olma imkanı sağlayacağını belirtti. Ayrıca merkezin 24 saat kullanılan bir ortam olduğunu ve katılımcılara her türlü imkanı sunacaklarını ifade etti. Başkan Başdeğirmen, bu eğitimlerle ülkeye kalifiyeli elemanlar kazandırmanın önemini vurguladı ve merkezin yapılan çalışmaların sonucunda ortaya çıkan bir proje olduğunu ifade etti.



Konuşmaların ardından eğitmenler katılımcılara eğitimler hakkında bilgi verdi ve gençler de eğitimlerle ilgili sorularını sorarak cevaplarını aldılar.



#IspartaBelediyesi #SiberIspartaGençlikMerkezi #teknoloji #eğitim #gençlik