Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Jeotermal ve Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (JUAM) ile Kütahya Belediyesi arasında Parmakören bölgesinde bulunan aktif fay hattının tespiti için bir AR-GE protokolü imzalandı. Bu protokol kapsamında AKÜ Bilim İnsanları tarafından çalışmalara başlandı. Protokolün ardından, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve AKÜ JUAM'dan Dr. Öğr. Üyesi Can Başaran, Öğr. Gör. Dr. Özcan Özyıldırım ve uzman ekip, çalışmaları yerinde incelemek için bir araya geldi.

Hazırlanan protokol sonrasında, Kütahya Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile AKÜ JUAM'dan Dr. Öğr. Üyesi Can Başaran, Öğr. Gör. Dr. Özcan Özyıldırım ve Kütahya Belediyesi personeli Harita Mühendisi Mehmet Fatih Yüğrük, uzman ekip ile birlikte çalışmanın yapıldığı bölgede incelemelerde bulundu.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, yapılan incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, MTA tarafından belirlenen geçmiş verilere dayanan bir fay hattının bölgeden geçtiğini belirtti. Işık, fay hattının yerinin hassas bir şekilde belirlenmesi için daha önce AKÜ'nün ilgili merkezi ile bir protokol imzaladıklarını ve bugün yapılan çalışmalar için sahada olduklarını söyledi. Afyon'dan gelen ekip üyelerinin çok önemli bir iş yaptıklarına inandıklarını belirten Işık, hassas ölçümlerden sonra fay hattının tam olarak belirleneceğini ifade etti.

AKÜ JUAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yıldız ise, 2009 yılından beri 80'den fazla projeyi tamamladıklarını belirtti. Kütahya Belediyesi ile imzalanan protokol kapsamında çalışan ekibin sahada incelemelere başladığını söyleyen Yıldız, çalışmalar sonucunda Parmakören bölgesinde bulunan aktif fay hatlarının konumunu tespit ederek bir rapor hazırlayacaklarını ifade etti.