Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Anadolu Üniversitesi Başarı Bursları ile başarılı öğrencilere birçok farklı kategoride karşılıksız burs olanağı sağlıyor. Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal'ın girişimleriyle hayata geçen Eğitimi Destekleme Vakfı (EDEV) tarafından sunulan bu burslar, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılından itibaren 3 yıldır devam etmektedir. Anadolu Üniversitesi, tercih döneminden başlayarak öğrencilerin yanında olmayı sürdürmektedir. Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal'ın öncülüğünde bir ilke imza atılarak öğrencilere birçok farklı kategoride karşılıksız burs imkanı sunulmuştur. Bu burslar sayesinde birçok öğrenci başarısını devam ettirme ve geliştirme fırsatı elde edecektir.

Eğitimi Destekleme Vakfı Anadolu Üniversitesi Bursları, toplam altı farklı kategoriye sahiptir. Bu kapsamda öğrencilere Anadolu Üniversitesi Rezidansı'nda ücretsiz konaklama, dizüstü bilgisayar, ücretsiz kafeterya/yemek hizmetleri gibi imkanlar sunulmaktadır. Ayrıca özel yetenek sınavı başarısına dayalı olarak verilen 'Anadolu Sanata Destek' bursları kapsamında öğrencilere uluslararası sanat organizasyonlarına katılım için 15 bin TL'ye kadar destek sağlanmaktadır. Bu yıl yapılan YKS sınavında başarılı olan öğrenciler, Anadolu Üniversitesi'nin sunduğu farklı kategorilerdeki burs imkanlarından yararlanmaya hak kazanacaktır. Anadolu Sanata Destek burslarını kazanan öğrenciler ise kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra belirlenecektir.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, yaklaşan üniversite tercih dönemi ve Anadolu Üniversitesi bursları hakkında görüşlerini paylaşmıştır. Prof. Dr. Fuat Erdal, Türkiye sıralamasında derece yapan öğrencilere Anadolu Rezidans'ta konaklama, dizüstü bilgisayar ve ücretsiz yemekhane imkanı sunacaklarını belirtmiştir. Başarıyı ödüllendirmenin Anadolu Üniversitesi'nin bir geleneği olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Erdal, tercih döneminde ve üniversite yaşamlarında tüm öğrencilerin yanlarında olacaklarını ve başarılı öğrenciler için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini söylemiştir.