Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Isparta Valisi Aydın Baruş, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 500 tam puan alarak birincilik elde eden öğrencilerle buluştu. Vali Baruş, öğrencilere çeşitli hediyeler vererek tebrik etti.

Isparta Valisi Aydın Baruş, Ülkü Ortaokulu'ndan Ahmet Çelik, Sütçüler Merkez Ortaokulu'ndan Elif Türk, Şehit Ömer Sarı Ortaokulu'ndan Efe Gönen, Hızırbey Ortaokulu'ndan Zeynep Akkuş, Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi Ortaokulu'ndan Muhammed Safa Kara, Özel Bahçeşehir Ortaokulu'ndan Azra Irkılata ve aileleriyle birlikte Isparta Valiliği'nde bir araya geldi. Vali Baruş, öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak, "Bu yıl yapılan LGS sınavında Türkiye genelinde 500 tam puan alan toplam 562 öğrenci var. Bu 562 öğrenci arasında Isparta'dan 6 öğrencimiz var. Bu Isparta için gerçekten gurur duyulacak bir tablo. Isparta, eğitime çok önem veren ve ailelerin de çocuklarının eğitimine büyük ilgi gösterdikleri bir il. Bizim de zaten birinci önceliğimiz Isparta'da eğitimin kalitesini daha da yükselterek Türkiye'deki sıralamasını üstlere taşımak. Bu sayede hem gençlerimizin geleceğini teminat altına almak hem de Türkiye'ye çok yararlı insanlar olarak yetişmelerini temin etmek istiyoruz. Bu yıl yapılan sınavlarda Isparta olarak gerçekten başarılı bir konumdayız" şeklinde konuştu.

Vali Baruş, konuşmasının ardından öğrencileri tebrik ederek, tercih edecekleri okullar ve gelecek planları hakkında uzun bir sohbet gerçekleştirdi. Ardından öğrencilere altın ve kitap hediye eden Vali Baruş, hatıra fotoğrafı çektirdi.