Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, çevrim içi ortamda "15 Temmuz Paneli" adlı bir etkinlik düzenledi. Panelde DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, FETÖ terör örgütünün milli ve manevi değerleri kirlettiği konusuna dikkat çekti. Panelde ayrıca, KSBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Özcura, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Arif Kolay ve İİBF öğretim üyesi Doç. Dr. Cantürk Caner de konuşmacı olarak yer aldı. Panelde yapılan konuşmalarda, 15 Temmuz'un unutulmaması gerektiği vurgulandı ve terör örgütlerine karşı uyanık olmanın önemi belirtildi. Ayrıca, gençlere verilecek eğitimin önemine dikkat çekildi ve darbelerin Türk tarihindeki kötü bir geleneği olduğu ifade edildi.

Türkiye'de düzenlenen "15 Temmuz Paneli" üzerine yapılan konuşmalarda, FETÖ terör örgütünün milli ve manevi değerleri kirlettiği vurgulandı. Panelde konuşan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, 15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini ve Türkiye'nin terörle mücadelesinin yıllardır sürdüğünü belirtti. Uysal, FETÖ'nün Türkiye'nin başına bela olan en tehlikeli terör örgütlerinden biri olduğunu vurgulayarak, din ve milli duyguların istismar edildiğine dikkat çekti. Ayrıca, Kur'an ve sünnetin doğru bir şekilde anlaşılması gerektiği ve gençlere doğru bilgilerin aktarılması gerektiği ifade edildi.

Panelde konuşan KSBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Özcura, terör örgütlerine karşı zamanında müdahale edilmediği takdirde kanser gibi yayıldıklarını belirtti. Özcura, Türkiye'nin sadece sınırlarını korumakla yetinmenin yeterli olmadığını ve terör örgütlerine karşı uyanık olunması gerektiğini söyledi. Ayrıca, darbelerin demokrasiye zarar verdiği ve Türk tarihinde kötü bir geleneğin olduğu ifade edildi.

Panelde konuşan Doç. Dr. Arif Kolay, Türk tarihindeki darbe ve isyanların kötü sonuçlara sebep olduğunu belirtti. Kolay, Osmanlı döneminde de birçok kez askeri isyanlar yaşandığını ve darbelerin halkı korku ve felakete sürüklediğini ifade etti. Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimini de değerlendiren Kolay, Türk milleti, askerler ve emniyet güçlerinin direnişi sayesinde darbenin başarısız olduğunu ve bu direnişin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Panelde son konuşmayı yapan Doç. Dr. Cantürk Can