Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) tarafından başlatılan Eskişehir'in ikinci teknoloji geliştirme bölgesi TEKNOGÜ'nün kuruluş çalışmaları tamamlandı. TEKNOGÜ, ESOGÜ Meşelik Yerleşkesi'nde bulunan 25 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösterecek. Teknokentin yönetim şirketi olan TEKNOGÜ Teknokent Yönetim A.Ş.'nin kurulum işlemleri tamamlandıktan sonra ilk yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıya, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Demiral, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve diğer katılımcılar katıldılar.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, toplantıda yaptığı konuşmada, üniversitelerin artık Ar-Ge çalışmaları ile geliştirilen bilgi, teknoloji ve patentleri ekonomik bir değere dönüştürebilecek bir ekosistem oluşturması gerektiğini vurguladı. ESOGÜ, 30 binin üzerinde öğrencisi ile Eskişehir'deki en büyük üniversite olup, 830'dan fazla öğretim üyesi ile araştırma, geliştirme ve bilgi üretme faaliyetlerine devam etmektedir.

TEKNOGÜ, yerel ve küresel Ar-Ge şirketlerinin faaliyetlerini sürdürebilecekleri uluslararası bir merkez olmayı hedeflemektedir. Bu nedenle, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, TEKNOGÜ'nün faaliyetlerine destek olunması çağrısında bulundu. TEKNOGÜ Teknokent Yönetim A.Ş.'nin ortakları arasında ESOGÜ, Eskişehir Ticaret Odası, ACD Bilgi İşlem Ltd.Şti, Energy-Hub ve Kapsam Denetim Ltd.Şti. yer almaktadır.