Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen yaz okulu etkinliği sayesinde çocuklar Türk Dünyası'na ait geleneksel oyunları öğreniyor. Anadolu Üniversitesi'ne bağlı Çocuk Üniversitesi Çocuk Eğitim Merkezi'nin desteğiyle gerçekleştirilen bu etkinlikte, 7-12 yaş arasındaki 20 çocuğa Türklere özgü geleneksel oyunlar öğretiliyor. Bu sayede çocuklar, yaz tatilini elektronik aletlerden uzaklaşarak keyifli vakit geçirebiliyor.


Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Girişimcilik Merkezi Oyun Eğitmeni Ayşe Gümüş, çocuklara öğretilen oyunlar hakkında bilgi verirken, "Türk Dünyası geleneksel, akıl, zeka strateji, köçürme ve aşık oyunları isimli bir proje başlatmıştık, bu projenin bir kısmını burada devam ettirmek istedik" dedi. Gümüş, çocuklara Türk kültürü kodlarını içeren oyunları öğrettiklerini ve bu sayede Türk dünyası devletlerinin varlığından haberdar olmalarını sağladıklarını belirtti. Ayrıca bu etkinliklerin çocukların el-göz koordinasyonu, motor becerileri ve matematik becerilerini geliştirmelerine de yardımcı olduğunu söyledi.


Geleneksel oyunları öğrenen çocuklar, Türk Dünyası içinde bulunan devletler hakkında da bilgi sahibi oluyorlar. Ayşe Gümüş, çocukların bu etkinlikler sayesinde sosyalleşmelerini ve Türk kültürünü daha iyi anlamalarını sağladıklarını ifade etti. Ayrıca çocukların bu oyunlar aracılığıyla aile büyükleriyle de ortak bir noktada buluşabileceklerini ve bu sayede aile bağlarının güçleneceğini belirtti. Gümüş, çocukların bu etkinliğe ilgi gösterdiklerini ve severek katıldıklarını söyledi.


Katılan çocuklardan Zeynep Demiral, öğrendiği geleneksel oyunları arkadaşlarıyla da paylaşmak istediğini söyledi. Kendisinin bilgisayar oyunlarını sıkıcı bulduğunu dile getiren Zeynep, daha çok sokakta oynamayı tercih ettiğini belirtti. Zeynep'in babası Tahir Demiral ise kızının geleneksel oyunları öğrenmesini önemsediğini ve bu etkinliğin bu konuda büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Tahir Demiral, çocuğun oyunu bize öğretmeye çalışmasıyla birlikte kendi iştahlarının da uyandığını ifade etti.


Anadolu Üniversitesi'ndeki yaz okulu etkinliği sayesinde çocuklar Türk Dünyası'na ait geleneksel oyunları öğreniyor. #AnadoluÜniversitesi #yazokulu #gelenekseloyunlar #TürkDünyası