Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği, Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Afyonkarahisar OSB Ek Alanı Teknopark Binası ile AKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Karakaş ve beraberindeki heyet ilk olarak AKÜ Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliğini gezdi. Karakaş, yaptığı açıklamada, veteriner alanının üniversitenin öncelikli alanlarından biri olduğunu belirtti ve çiftlikte büyük çaplı bir revizyon çalışmasının yapıldığını söyledi. Altyapı ve makine teçhizat eksikliklerinin giderildiğini, Küçükbaş Araştırma ve Uygulama Ağılının hizmete girdiğini ve Modern Manda Barınağı Tesisinin de kısa süre içinde hizmete gireceğini ifade etti. Karakaş, gelecek vizyon ve hedeflerinin çiftliği bir biyoteknoloji üretim merkezi haline dönüştürmek olduğunu belirtti.

Karakaş daha sonra Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Afyonkarahisar OSB Ek Alanı Teknopark Binasını ziyaret etti. Burada binanın büyüklüğü ve içerisindeki ofisler hakkında bilgi aldı. Karakaş, Teknopark binasının üniversite-sanayi iş birliğine katkı sağlayacağını ifade etti.

Karakaş'ın ziyaretlerinin son durağı, AKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Hayvan Hastanesi) oldu. Karakaş, hayvan hastanesinin Afyonkarahisar ve bölgenin en önemli hayvan sağlığı tesislerinden biri olacağını belirtti ve açılış töreninin yakın zamanda gerçekleşeceğini duyurdu. Yeni Hayvan Hastanesinin 7 bin 400 metrekarelik kapalı alana sahip olacağını ve yaklaşık 150 milyon TL'ye mal olduğunu söyledi.

Karakaş'ın ziyaretinde AKÜ Genel Sekreteri İhsan Ceran, Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan ve yapı denetim teknik elemanları ve yüklenici firma temsilcileri de bulundu.

Karakaş son olarak Vadi Kafe olarak kullanılan öğrenci merkezi kantinini ziyaret ederek yapılan tadilatlar hakkında bilgi aldı.

#AKÜ #AfyonKocatepeÜniversitesi #RektörKarakaş #VeterinerSağlıkUygulamaMerkezi #HayvanHastanesi