Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Anadolu Üniversitesi, başarı düzeyleri yüksek olan öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversiteler arasında yer almaya devam ediyor. Öğrencilerin doğru meslek seçiminde yardımcı olmak amacıyla "Tercihim Anadolu" platformuyla bilgi verme ve tanıtım hizmeti sunan üniversite, Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal'ın girişimleriyle bu yıl yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Eşit ağırlık, sözel, dil ve sayısal puan türlerinde başarı gösteren 5'er öğrenci ve 2 yakını, 2 gün boyunca Eskişehir'de ücretsiz olarak konaklayacak ve ilgilendikleri bölüm hakkında bilgi alabilecekler.

Geçtiğimiz yıl yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre, Türkiye genelinde ilk bine giren 5 öğrenci de dahil olmak üzere başarılı öğrenciler, Anadolu Üniversitesi örgün programlarında okumaya hak kazanmıştı. Örgün programlarda yer alan 52 okul birincisinin yanı sıra öğrencilerin %44.5'i ilk üç tercihinde, %63'ü ilk beş tercihinde ve %87'si ise ilk on tercihinde Anadolu Üniversitesi'ni seçti.

Anadolu Üniversitesi, öğrenci dostu bir üniversite olma özelliğiyle öne çıkıyor. Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal'ın girişimleriyle bir ilke imza atan üniversite, öğrencilere birçok farklı kategoride karşılıksız burs imkanı sunuyor. Öğrenciler bu burslar sayesinde başarılarını geliştirerek daha ileriye taşıyabiliyor. Eğitimi Destekleme Vakfı (EDV) Anadolu Üniversitesi Bursları çerçevesinde öğrencilere ücretsiz konaklama, dizüstü bilgisayar, ücretsiz kafeterya/yemek hizmetleri ve nakdi destek gibi birçok imkan sağlanıyor. Ayrıca, 'Anadolu Sanata Destek' burslarıyla öğrencilere uluslararası sanat organizasyonlarına katılım desteği de sunuluyor. Bu yıl yapılan YKS sınavında başarılı olan öğrenciler, farklı kategorilerde sunulan burs imkanlarından yararlanma şansına sahip olacaklar.