Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Mesleki Yönlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Mesleki Yönlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Yaz mevsimi geldiğinde tatil yapmak için yurda dönen gurbetçiler, otomobillerinin bakımını yaptırmak için yoğun bir şekilde sıraya giriyorlar. Eskişehir'de uzun süredir otomobil bakım ustalığı yapan Yusuf Kürşat Nalcı, Türkiye'deki usta sayısının Avrupa'ya göre daha fazla ve daha ekonomik olduğunu belirtti. Bu nedenle gurbetçiler, otomobillerinin bakımını Türkiye'de yaptırmayı tercih ediyorlar. Nalcı, Avrupa'dan gelen araçların en büyük sorununun demir tozu olduğunu ifade etti. Bu sorunu çözmek için ilk olarak otomobilleri demir tozundan arındırdıklarını ve daha sağlıklı bir kaplama yaptıklarını söyledi.

Fabrika şehirlerinde bulunan otomobillerde demir tozu yoğunluğunun çok fazla olduğunu belirten Nalcı, bu tozların otomobillerin zarar görmesine neden olduğunu belirtti. Gurbetçilerin Türkiye'yi tercih etmelerinin birkaç sebebi olduğunu aktaran Nalcı, "Avrupa'dan gelen araçlardaki demir tozu yoğunluğu Türkiye'dekilere oranla daha fazla oluyor. Fabrika bölgesinde yaşayan çok fazla kişi olduğu için otomobiller demir tozunu tutuyor ve iç kirlilik daha fazla oluyor. Biz öncelikle otomobile sıvı ve katı kil uygulaması yapıyoruz. Sıvı kil ile demir tozunu yumuşatıyoruz ve ardından katı kil ile tamamen yok ediyoruz. Son olarak üç aşamalı boya koruması ve seramik kaplama yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Nalcı, Avrupa'daki ustalar hakkında ise "Onlar kadar titiz değiliz, ustalarımızın sayısı az ve fiyatlar da yüksek. Ancak Türkiye'de işini severek, bilerek ve dürüst bir şekilde yapan ustaların sayısı Avrupa'ya göre çok daha fazla." diyerek Türkiye'deki ustaların kalitesinden bahsetti.