Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) arasındaki protokol gereği yapılan AKÜ RC Onroad ve Offroad Yarış Pistleri, düzenlenen törenle hizmete girdi. Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'nde gerçekleştirilen törene, Afyonkarahisar Vali Vekili Kübra Teymur, Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve diğer protokol üyeleri katıldı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, törende yaptığı konuşmada, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin gelişimi için ulusal ve uluslararası düzeylerde faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti. Karakaş, üniversite olarak işbirliklerine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, "Üniversite-şehir ve üniversite-sanayi işbirlikleri, faaliyetlerimizin önemli bir parçasını oluşturuyor. Bu doğrultuda yürüttüğümüz işbirlikleri sonuç vermeye başladı. Bugün açılışını yaptığımız RC Yarış Pisti de bu işbirliklerinin önemli bir örneğidir" dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise AKÜ'nün pist talebine olumlu yanıt verdiklerini belirtti. Zeybek, AKÜ öğrencilerinin piste olan taleplerini değerlendirdiklerini ve hızla projelendirip inşa ettiklerini ifade etti. Yapılan pistin Türkiye'deki ilk üniversite kampüsü içinde yer alan RC yarış pisti olduğunu söyleyen Zeybek, öğrencilerin ulusal ve uluslararası yarışlara hazırlanmalarını sağlayacağını ve AKÜ'nün yarışmalara ev sahipliği yapmasını sağlayacağını belirtti. Pistlerin maliyetinin 4,5 milyon TL olduğunu söyleyen Zeybek, böyle bir tesisin Afyonkarahisar'a büyük bir kazanç olduğunu kaydetti.

Pistlerin açılış töreninde konuşan diğer yetkililer de, pistlerin Afyonkarahisar'a önemli bir katma değer getireceğini ve şehrin spor alanında önemli bir merkez haline gelmesini sağlayacağını belirttiler. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, tören sonunda Afyonkarahisar Beled