Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Anadolu Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal'ın girişimleri ile hayata geçen Eğitimi Destekleme Vakfı (EDEV) tarafından başarılı öğrencilere karşılıksız burs imkanı sağlanması amacıyla başlatılan Anadolu Üniversitesi Başarı Bursları, 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren 3 yıldır devam ediyor. Bu yıl dördüncü kez verilecek olan burslar, başarılı öğrencilere birçok farklı kategoride destek olmayı hedefliyor. Anadolu Üniversitesi, öğrencilerinin yanında olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Anadolu Üniversitesi, öğrencilere karşılıksız burs imkanı sunmaya devam ediyor. Öğrenci dostu kentte bulunan Anadolu Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal'ın girişimleriyle bir ilke imza atarak öğrencilere birçok farklı kategoride karşılıksız burs imkanı sağlıyor. Bu yıl da devam edecek olan burslar, öğrencilerin başarılarını sürdürmelerine ve geliştirmelerine yardımcı olacak.

Eğitimi Destekleme Vakfı Anadolu Üniversitesi Bursları, altı farklı kategoride öğrencilere destek sağlıyor. Burslar kapsamında öğrencilere Anadolu Üniversitesi Rezidansı'nda ücretsiz konaklama, dizüstü bilgisayar, ücretsiz kafeterya/yemek hizmetleri gibi imkanlar sunuluyor. Ayrıca, öğrencilerin özel yetenek sınavlarındaki başarıları dikkate alınarak "Anadolu Sanata Destek" bursları veriliyor. Bu burslar çerçevesinde öğrencilere uluslararası sanat organizasyonlarına katılım desteği sağlanıyor. Bu yıl YKS Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık ve Dil puan türlerine göre başarılı olan öğrenciler, Anadolu Üniversitesinin farklı kategorilerde sunduğu burs imkanlarından faydalanma hakkı kazanacak. Anadolu Sanata Destek burslarını kazanan öğrenciler ise kayıtların tamamlanmasının ardından belirlenecek.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, üniversite tercih dönemi ve Anadolu Üniversitesi bursları konusunda görüşlerini paylaştı. "Türkiye sıralamasında derece yapan öğrencilerimize, Anadolu Rezidans'ta eğitim hayatları boyunca konaklama, dizüstü bilgisayar ve üç öğün ücretsiz yemek hizmeti sunacağız" diyen Rektör Erdal, başarıyı ödüllendirmenin Anadolu Üniversitesi'nin kurum kültüründe önemli bir geleneğe dönüştüğünü vurguladı. Üniversitenin tercih dönemi ve öğrenci yaşamlarında her zaman öğrencilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Rektör Erdal, başarılı öğrenciler için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini de sözlerine ekledi.