Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Isparta Belediyesi Eğitim Kurumları, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih danışmanlığı hizmeti sunmaktadır. Kurs kayıtları, yoğun talep üzerine 14 Ağustos Pazartesi gününe kadar uzatılmıştır.

Bu yıl 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen YKS'nin sonuçları 20 Temmuz'da açıklanmıştır. Adaylar için tercih heyecanı devam etmektedir. Isparta Belediyesi Eğitim Kurumları, deneyimli kadrosuyla adaylara ücretsiz tercih danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Randevu alarak tercih danışmanlığından yararlanan öğrenciler, başarı sıralamaları ve puanlarına göre hangi üniversiteyi tercih etmeleri gerektiğini danışmanlarla görüşerek tercihlerini belirlemektedirler. Adaylar, tercih işlemlerinin sona ereceği 8 Ağustos Salı gününe kadar Halı Sarayı 3. katında hizmet veren Isparta Belediyesi Eğitim Kurumlarından randevu alarak, tercih danışmanlığı hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabilirler.

YKS tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanan Süleyman Besler, bir önceki YKS'de 150 bininci olduğunu belirterek, bu yıl Isparta Belediyesi Eğitim Kurumlarının kurslarına katıldığını ve öğretmenlerinin desteğiyle başarılı bir hazırlık dönemi geçirdiğini ve bu yılki YKS'de 50 bininci olduğunu ifade etmiştir. Besler, kurstan çok memnun kaldığını ve tercih danışmanlığı hizmetinden de çok memnun olduğunu belirtmiştir. Adaya özel hizmet aldığını ve Hukuk Fakültesi düşündüğünü söyleyen Besler, Ege ve Akdeniz kıyılarında bir şehirde okuma düşüncesinde olduğunu ve Isparta'da da okuyabileceğini ifade etmiştir. Besler, Isparta Belediyesine de teşekkür etmiştir.

Öte yandan, Isparta Belediyesi Eğitim Kurumları, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı için kurs kayıt başvurularını almaya başlamıştır. Veliler, öğrencileri için kurs merkezine gelerek bilgi alabilir ve öğrencilerini gelecek yıl yapılacak LGS ve YKS için ücretsiz kurslara kayıt yaptırabilirler.

Isparta Belediyesi Eğitim Kurumları Birim Sorumlusu Demet Önal, YKS tercih danışmanlığı ve 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı kurs kayıtları hakkında bilgilendirme yapmıştır. Önal, geçen eğitim öğretim yılında 750 öğrenciye hizmet verdiklerini ifade etmiştir. YKS ve LGS'de başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirten Önal, Türkiye genelinde 212. ve 526. olan öğrencilerin kurumlarında olduğunu söylemiştir. Tercih danışmanlığı hizmetinin 8 Ağustos'a kadar devam edeceğini ve kurslara yoğun bir ilgi olduğunu ifade eden Önal, önümüzdeki dönem için 2 Eylül'de derslere başlayacaklarını ve 14 Ağustos'a kadar başvuruları alacaklarını açıklamıştır. Öğrencilerin beklendiğini ve Isparta Belediye Başkanı Sayın Şükrü Başdeğirmen'in desteğiyle yeni döneme başlayacaklarını belirtmiştir.

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Isparta Eğitim Kurumları, lise, üniversite ve lise mezunu öğrencilere ücretsiz kurslar sunmaktadır. Öğrenciler, yıl boyunca Isparta Belediyesi Eğitim Kurumlarında aldıkları derslerle LGS ve YKS'ye hazırlanmaktadırlar. Kursta ders konularının yanı sıra, alanında deneyimli uzman kadrolar tarafından birebir etüt imkanı sunulmakta ve sınava hazırlık için seri deneme sınavları yapılmaktadır.