Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyonkarahisar'da Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen "Afyonkarahisarlı Sanatçılar Karma Sergisi"nin ikincisi açıldı. Sergi, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve birçok sanatseverin katılımıyla gerçekleşti. Rektör Karakaş, bu serginin, üniversitenin Afyonkarahisar'ın kültür ve sanat hayatına katkı vermeye devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Sergide 80 eser yer alıyor ve serginin açık kalacağı tarih 1 Eylül 2023 olarak belirlendi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen "Afyonkarahisarlı Sanatçılar Karma Sergisi"nin ikincisi açıldı. Sergiye AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve birçok sanatsever katıldı. Sergide 80 eser yer alıyor ve sergi 1 Eylül 2023 tarihine kadar açık kalacak.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin Afyonkarahisar'ın kültür ve sanat hayatına katkı vermeye devam ettiğini söyledi. Serginin ev sahipliğini yapan Güzel Sanatlar Fakültesi'nin öğretim elemanları ve öğrencilerinin yanı sıra Afyonkarahisarlı sanatçıları da kapsayan serginin birincisi oldukça beğeni toplamıştı. Bu yıl da farklı sanat alanlarında yapılan çalışmaları sergilemek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisarlı sanatçıları bir araya getiren sergiye katkı veren herkese teşekkür etti. Serginin, sanatseverlerle sanatçıları buluşturmanın yanı sıra, üniversitenin Afyonkarahisar'ın kültür ve sanat hayatına katkı vermeye devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Bu tür etkinliklerin gelecekte de devam edeceğini söyledi.

Serginin ev sahipliğini yapan AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin çalışmalarına ek olarak, Afyonkarahisarlı dış paydaşların da eserlerinin yer aldığı bir karma sergi düzenlendi. Sergi, fotoğraf, resim, geleneksel el sanatları ve seramik gibi farklı sanat alanlarında yapılan çalışmaları içermektedir. Sergide toplamda 80 eser sergilenmektedir.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezi'nin önemine değindi. Bu merkezin, üniversitenin Afyonkarahisar'ın kültür ve sanat hayatına katkı vermek amacıyla önemli bir sembol haline geldiğini belirtti. Sergiye katılan ve eserlerini sunan tüm sanatçılara teşekkür etti. Serginin bu tür etkinliklerin devam etmesine katkı sağladığını dile getirdi.

Sergi, AKÜ M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinde 1 Eylül 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilir. Sergide yer alan sanatçıların isimleri şunlardır: Ahmet Sarısaçak, Arif Avan, Arif Birsen, Başak Nakilcioğlu, Belkıs Özkara, Birsen Arı, Cihan Tikit, Dilek Lökçü Yılmaz, Erdem Özkan, Ersin Bozok, Fatih Sayın, Fatma Kocataş, Hatice Köken, Hüseyin Erçolak, Hüseyin Fındık, İnci Çetin, İsmail Hakkı Nakilcioğlu, Kübra Nur Hasçelikoğlu, Kübra Öztürkavcı Ekerim, M. Derya Orhan, M. Lokman Karademir, Mehmet Ali Eroğlu, Mehtap Demirkapı, Murat Arısoy, Murat Cengiz, Mustafa Gerçekçi, Mustafa Kemal Uyar, Mustafa Türk, Mustafa Yüzükoca, Muzaffer Uyan, Mürşit Aymergen, Naciye Yılmaz, Nesrin Erdoğan, Nilay Gürler, Nurşah Kılınç, Orhan Altuğ, Osman Turunç, Özden Altuntaş, Perihan Çınar, Rafet Rana Kurt, Remziye Gülenay Yalçınkaya, Reyhan Özkan, Sabriye Arpaözü, Sadık Cem Akın, Sait Karaduman, Sema Çavdar, Serçin Dinçer, Sultan Yaşar Alimoğlu, Şerafettin Gerçekçi, Zehra Pektaş ve Zeynep Gürman.

#AfyonKocatepeÜniversitesi #Sanat #Sergi #Afyonkarahisar