Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Eskişehir'de, Gazi Yakup Satar ve Sivrihisar-1 caddelerinin kesişim noktasında araç hatalı park ettiği için yol tıkanıyor. Bu durum, bölgedeki esnafları rahatsız ediyor ve trafik dubalarının bu sorunu çözeceği düşüncesini dile getiriyorlar.

Gazi Yakup Satar Caddesi ile Sivrihisar-1 Caddesi'nin birleştiği bölgede, araçların yanlış park etme durumu çevredeki esnafa rahatsızlık veriyor. Belediye otobüsleri, genellikle bu bölgedeki sürücülerin araçlarını yanlış park etmeleri nedeniyle ilerleyemiyor. Hem dar bir cadde olması hem de park edilen araçların neden olduğu trafik sıkışıklığı, belediye otobüslerinin yanı sıra bazen kamyonet tarzı araçlar tarafından da tıkanmaya neden oluyor. Esnaf, çift sıra park edilmesinden dolayı trafikte sıkışıklık yaşandığını ifade ederek, sorunun trafik dubalarının konulmasıyla çözülebileceğini söylüyor.

Bölgedeki esnaflardan Uğur Pazarlı, araçların düzensiz park etmesinin trafik tıkanıklığına neden olduğunu belirtiyor. Pazarlı, "Gazi Yakup Satar Caddesi'nin sonu ile Sivrihisar Caddesi'nin kesişiminde park yapılması yasak olan bölgelere park ediliyor. Bu nedenle otobüsler Sivrihisar Caddesi'ne dönerken sıkıntı yaşıyorlar. Zaman zaman tramvay bile ilerleyemiyor. Sivrihisar Caddesi'ndeki tramvay durağının önüne de çift sıra park ediliyor. Bu park yüzünden Köprübaşı tarafından gelen araçlar geçemiyor. Park edilmez levhaları olsa da kimse onlara aldırış etmiyor. İnsanların dikkatsizliği trafik sorunlarına neden oluyor. Gazi Yakup Satar Caddesi'nin sonunda özensiz park etmemeli. Yetkililerin bu bölgede düzenleme yapması gerekiyor. Sorun, trafik dubalarıyla çözülebilir." diyor.

Bir medikal dükkanında çalışan Samet Gürbudak, otobüslerin yolunu tıkaması nedeniyle acil geçişlerde problem yaşandığını belirtiyor ve trafik dubalarının bu sorunu çözebileceğini ifade ediyor. Gürbudak, "Sivrihisar Caddesi'ne araçların çift park yapması durumunda, Gazi Yakup Satar Caddesi'nden bu yöne dönen otobüsler bazen sıkışabiliyor. Trafik akışı aksıyor. Otobüslerin trafik tıkanıklığına neden olması, acil geçişleri engelliyor. Bir hastanın canı bile bu engelleme nedeniyle tehlikeye girebilir. Bu bölgede ciddi bir park sorunu var. Bu sorunu çözmek için trafik dubaları konulması gerekiyor. Geçişlerin bir yönü serbest bırakılmalı. Ancak, iki cadde kesişiminde bir yönde rahat geçiş sağlansa bile Köprübaşı tarafından gelen araçlar zorluk yaşıyor. Bu caddeye kısa bir süre araçlar park etse bile sorunlar ortaya çıkabilir. Bir kişi aracını başka bir yere park edemeyebilir, ancak trafik sorunlarından haberi olmadığı için çaresiz kalır. Bir şey diyemeyiz. Bu sorunu çözmek için trafik dubaları konulmalı veya polis denetlemesi yapılmazsa." diyor.