Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Kapadokya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen 4. Geleneksel Liseliler Arası Öykü Yarışması'nda derece elde eden Nafi Güral Fen Lisesi öğrencilerini kabul etti. Bu yarışmada dereceye giren öğrenciler Muhammet Melih Kayacan ve Yusuf Emre Kalaycı, Okul Müdürü Murat Fazıl Akkoç ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Şule Erbay ile birlikte Hasan Başyiğit'in makamında ziyaret ettiler.

Hasan Başyiğit, öğrencilerden yarışma hakkında bilgi aldı ve onların yarışmaya hazırlanma süreci hakkında konuştu. Ayrıca, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Şule Erbay'ı ve okul yönetimini tebrik ederek, öğrencilerin hem yazarlık alanında, hem de akademik alanda başarılarını sürdürmelerini diledi.

Kapadokya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından 4 yıldır düzenlenen bu yarışmada, "Engelsiz Kurgular" temasıyla 21 eser seçilerek bir öykü kitabı oluşturuldu. Bu kitapta yer almak üzere seçilen 21 eserden 4'ü, Nafi Güral Fen Lisesi öğrencileri tarafından yazılan hikayelerdi. Bu öğrencilerden Muhammet Melih Kayacan birinci, Yusuf Emre Kalaycı ise ikinci oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere para ödülü verilirken, Nafi Güral Fen Lisesi öğrencileri de başarılarıyla gurur duydu. Muhammet Melih Kayacan'ın "Umut Kaldıracı" ve Yusuf Emre Kalaycı'nın "Bulut Parçaları" isimli hikayeleri öykü kitabında yer almaktadır. Kitapta ayrıca Sude Yiğit'in "Engellere Rağmen" ve Ayşe Hümeyra Maltaş'ın "Zihnimizde Engeller" isimli hikayeleri de bulunmaktadır.

Bu başarılı öğrencilerin yazdığı hikayeler, genç yazarların yeteneklerini gözler önüne seriyor ve gelecekteki edebiyat dünyasının umut vaat eden isimleri olarak dikkat çekiyor.

#Kütahya #öğrenciler #öyküyarışması #başarı #edebiyat #liseliler