Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Bilecik Belediyesi, lavanta hasadıyla birlikte kadın kooperatifinin faaliyetlerine katkıda bulunacak organik ürünler üretmeye devam ediyor. Orta refüjlere ektikleri lavantaların hasadını yaparak, lavanta yağı, kolonya, sabun, oda kokusu, tonik ve yüz temizleme ürünleri üretecekler. Bu çalışmalar sayesinde lavantalar hem çevreye dost bir uygulama sergiliyor hem de Bilecik şehrini güzelleştiriyor. Hasat ürünleri, Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ne teslim edildi.

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Lavantalarımızın hasadını yaptık. Her yıl geleneksel hale gelen lavantalarımız şehrimizin rengine renk katmaya devam ediyor. Ayrıca orta refüjlere ektiğimiz lavantalarımız araçlardan yayılan karbon salınımını azaltmaya yardımcı oluyor. Böylece hem estetik hem de çevre dostu bir uygulamaya imza atmış oluyoruz" dedi. Lavantalardan elde edilen ürünler ise Bilecik Belediyesi Kadın Kooperatifi tarafından satılarak şehri güzelleştirmenin yanında kadınlara gelir katkısı sağlayacak.

Bu sürdürülebilir tarımsal faaliyetlerle hem çevre dostu bir yaklaşım sergileniyor hem de kadın girişimciler destekleniyor. Lavanta hasadıyla birlikte üretilen ve satılan bu organik ürünler, Bilecik Belediyesi'nin tarımsal çalışmalarının bir parçası olmaya devam ediyor. Lavanta ürünlerinin vatandaşlara ulaştırılmasıyla hem şehre hem de ülkenin dört bir yanına güzellik ve doğallık taşınıyor. #Bilecik #Lavanta #OrganikÜrünler