Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kütahya'da Daşgın çifti, hobi olarak kurdukları lavanta bahçesini gelir kapısı haline getirdi. 8 yıl önce Kütahya merkeze bağlı Aloğlu köyündeki 1,5 dönümlük araziye lavanta dikmeye başlayan çift, zamanla bahçeyi 30 dönüme kadar genişletti. Şimdi ise lavantanın yağını, suyunu, sabununu, buketini, tozunu ve tohumunu üreterek, internet üzerinden satışını yapıyorlar.

57 yaşındaki Emine Bayram Daşgın, "Eşimle 8 yıl önce atalarımızdan miras kalan tarlaya lavanta dikmeye başladık. Daha sonra bahçeyi genişlettik. Şimdi lavantanın her türlü ürününü yapıyoruz ve internet üzerinden satıyoruz. Bahçemiz özellikle bu günlerde fotoğraf çektirmek isteyenler tarafından rağbet görüyor. Ancak köy yolu ile bahçe arasındaki 500 metrelik yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz" dedi.

Lavanta bahçesinin gelir sağlamasıyla birlikte çorak arazilerin de ekonomiye kazandırıldığını belirten 63 yaşındaki İsmail Daşgın ise, "Hobimizi işe dönüştürmekten ve ekonomiye katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Lavanta hasadının birkaç hafta içerisinde başlayacağını belirten Daşgın çifti, araziye fotoğraf çektirmek isteyen ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep etmediklerini sözlerine ekledi.