Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Öztürk, "The relationship between reading and listening anxieties in EFL classrooms: Exploring the mediating effect of foreign language classroom anxiety" başlıklı makalesinin Cambridge Üniversitesi yayınevi tarafından yayınlandığını ve aynı zamanda Amerika Uygulamalı Dilbilim Derneği'nin (AAAL) resmî bilimsel dergisi olan Annual Review of Applied Linguistics'de yer aldığını duyurdu.



Doç. Dr. Gökhan Öztürk, yabancı dil öğrenme sürecini olumsuz etkileyen faktörlerin başında gelen kaygının, öğrencilerin dil becerilerinde başarısız olmalarına ve hatta dil öğrenmekten vazgeçmelerine neden olabilecek önemli bir etken olduğunu belirtti. Son yıllarda yapılan araştırmaların, dil becerilerine dayalı kaygı türlerinin varlığını ortaya koyduğuna dikkat çeken Öztürk, öğrencilerin konuşma, yazma, dinleme ve okuma becerilerine özgü kaygıları yaşayabileceğini ve bu kaygıların doğası ve ilişkisi üzerine araştırmaların ilgi odağı haline geldiğini ifade etti. Doç. Dr. Öztürk, yabancı dil kaygı türleri arasındaki ilişkiyi anlamak için yaptığı çalışmasının, gelecekte yapılacak araştırmalara yeni bir bakış açısı sunabileceğine inandığını vurguladı.