Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Eğitim Fakültesi, DPÜ ULMER ve DPÜ TÖMER'deki akademik ve idari personelle bir araya geldi.



Prof. Dr. Kızıltoprak, ilk olarak Eğitim Fakültesini ziyaret etti. Dekan Prof. Dr. İrfan Terzi tarafından karşılandıktan sonra akademik ve idari personel ile tanıştı ve fakültede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kızıltoprak, üniversitelerin temel görevlerinin akademik ve sanatsal üretim, eğitim-öğretime katkı, sanayii ve ekonomik alana katkı ve toplumun aydınlatılması olduğunu söyledi ve DPÜ'deki akademisyenlerin öncelikli hedefinin bu görevlere katkı sunmak olduğunu vurguladı.

Rektör Kızıltoprak, Prof. Dr. İrfan Terzi eşliğinde fakülte binasını gezerek sınıflarda ve laboratuvarlarda incelemelerde bulundu.



Daha sonra DPÜ ULMER'de incelemelerde bulunan Kızıltoprak, Merkez Müdürü Doç. Dr. Muhammet Yunus Şişman ve personelle bir toplantı gerçekleştirdi. Burada Erasmus+, uluslararası projeler ve uluslararası öğrenci sayıları hakkında sunumu izledi. Kızıltoprak, DPÜ'nün uluslararasılaşması ve marka değerinin artırılması adına çalışmalar yapacaklarını belirtti. Uluslararası öğrencilerin kültürümüzü, medeniyetimizi ve dilimizi öğrenerek birer kültür elçisi olacağını söyleyen Kızıltoprak, uluslararası öğrenci sayılarının önemine dikkat çekti ve bu konuda katkı sağlayanlara teşekkür etti.



Son olarak TÖMER'i ziyaret eden Prof. Dr. Kızıltoprak, merkezin yönetimi ve öğretmenleri ile bir araya geldi ve TÖMER'in faaliyetleri ve işleyişi hakkında bilgi aldı. Kızıltoprak, DPÜ TÖMER'deki öğrencilerin kültürümüzü, medeniyetimizi ve dilimizi öğrenerek birer kültür elçisi olacağını belirtti. Uluslararası öğrencilerin eğitimine ve yetiştirilmesine katkı sunan tüm öğretmenlere teşekkür eden Kızıltoprak, DPÜ TÖMER'in iyileştirilmesi ve ilerlemesi adına her türlü katkıyı sağlayacaklarını söyledi. Şu anda 50 ülkeden bin 500 öğrencinin öğrenim gördüğü DPÜ TÖMER'in daha da geliştirilmesi hedeflendi.