Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kütahya'da Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Ustalık Telafi Programı kursunu tamamlayan 437 seramik fabrikası personeline belgeleri verildi.

Kütahya'da düzenlenen Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Ustalık Telafi Programı kursunu tamamlayan 437 seramik fabrikası personeline belgeleri, düzenlenen törenle verildi. Bu program, nitelikli iş gücüne katkı sağlamak ve işletmelerdeki çalışanların yaptıkları iş konusunda belge sahibi olmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenmektedir.

Seramik işçileri, "Tornada Form Şekillendirme Programı-Seramik İşçiliği" dalında 6,5 ay süren bir eğitim programına katıldılar. Nisan ve Haziran aylarında gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan 437 kursiyere Ustalık Belgeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit'in de katıldığı bir törenle takdim edildi.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, törende yaptığı konuşmada, mesleki ve teknik eğitimdeki gelişmeleri gözlemlediklerini ve Ustalık Telafi Programının da Bakanlık tarafından uygulanan yeni bir program olduğunu belirtti. Başyiğit, bu programın Kütahya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaların ve işletmelerin desteklediği bir program olduğunu ve çalışanlarını bu program aracılığıyla adapte ettiklerini söyledi. Başyiğit, usta öğreticilere ve öğretmenlere destekleri için teşekkür ettiğini ve belge alan kursiyerleri tebrik ettiğini belirtti.

"Ustalık Telafi Programı", Milli Eğitim Bakanlığı'nın destekleriyle gerçekleştirilen bir teşvik programıdır. Bu program, mezuniyet alanları dışında farklı meslek dallarında kariyerlerine devam eden kişilerin 6,5 aylık bir eğitim programı sonunda ustalık belgesini almasını sağlamaktadır.