Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Anadolu Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ANADOLUSEM), Bilinçli Farkındalık (Mindfulness) ve Yaşam eğitimini başarıyla tamamladı. 8 hafta süren bu eğitim programı, katılımcılara bilinçli farkındalık üzerine teorik ve uygulamalı içerikler sunarak stresle başa çıkma becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Bu eğitim programına yoğun talep olduğu belirtilirken, katılımcılar memnuniyet düzeylerinin yüksek olduğunu ifade etti. Eğitime katılanlar yeni ve ileri düzey eğitimler talep ederken, Bilinçli Farkındalık ve Yaşam eğitiminin Eylül ayında yeniden açılması planlanıyor.



Bilinçli Farkındalık ve Yaşam eğitimi, Anadolu Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen bir programdır. Bu programda katılımcılara bilinçli farkındalık kavramı tanıtılmakta ve uygulamaları yapılmaktadır. Bu zamanda anları hızlı yaşayıp tükettiğimiz için bilinçli farkındalık, yavaşlamamıza, stresle başa çıkmamıza yardımcı olmaktadır. Dersler çevrim içi olarak yapılmaktadır ve katılımcılar kendi yaşamlarında anda kalmayı öğrenmek için meditasyon ve grup paylaşımlarından faydalanmaktadırlar. Ayrıca bu eğitimde bilinçli farkındalık ve öz şefkat konuları da ele alınmaktadır. Programın amacı, katılımcılara bilinçli farkındalığı yaşamlarına katmayı ve günlük yaşamda stres ve kaygıları azaltmaya yardımcı olabilmektir.