Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO), staj yapmak isteyen Anadolu Üniversitesi öğrencilerine Ulusal Staj Programı (USP) fırsatı sunuyor. USP, öğrencilerin kamu kurumları ve özel sektörde staj yapabilmesini ve kariyer imkanlarına eşit erişim sağlanmasını amaçlıyor. Bu program sayesinde zorunlu staj gerektiren bölümlerle sınırlı kalmadan tüm bölümlere staj imkanı sunuluyor. Anadolu Üniversitesi öğrencileri, aldıkları başarılı eğitimler ve CBİKO'nun desteğiyle staj yaparak mesleki hayatlarına hazırlanıyorlar.

Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli, CBİKO'nun sağladığı staj imkanından bahsederek, Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin Ulusal Staj Programı çerçevesinde staj yapma imkanına sahip olduklarını belirtti. İlk yıl 50 kontenjan belirlenmesine rağmen talebin çok yoğun olması sonucunda 60'tan fazla öğrenciye staj imkanı sunduklarını ifade etti. Kontenjanı %50 oranında artırdıklarını ve şu anda 80'den fazla öğrencinin staj yaptığını belirtti. Stajların genellikle yaz aylarında tercih edildiğini ve bu yıl stajyer kabul eden birim sayısının 13'e yükseldiğini söyledi.

Ulusal staj programının sadece lisans öğrencilerine değil ön lisans öğrencilerine de staj imkanı sunduğunu belirten Tekeli, Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin valilikler, bakanlıklar, CBİKO ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi gibi kurumlarda staj yaptığını ifade etti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İletişim Bilimleri Fakültesi gibi farklı bölümlerden öğrencilerin staj yaptığını vurguladı.

Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi olarak öğrencilere kariyer planlama konusunda destek verdiklerini belirten Tekeli, öğrencilerin kariyer süreçlerini yönlendirmek için bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını ve kariyer fuarları düzenleyerek öğrencilerin kariyerlerinde önemli adımlar atmalarını sağladıklarını söyledi.

Uludağ Üniversitesi İşletme bölümü son sınıf öğrencisi Simge Başaran ise Ulusal Staj Programı kapsamında Anadolu Üniversitesi ARİNKOM Teknoloji Transfer Ofisi'nde staj yaptığını belirtti. Staj sürecinde farklı disiplinlerden insanlarla birlikte çalışmanın kendisi için büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Başaran, staj sürecinde kişisel ve mesleki olarak büyüme kaydettiğini ifade etti. ARİNKOM TTO ekibine ve Anadolu Üniversitesi'ne teşekkürlerini iletti.