Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Mesleki Yönlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Mesleki Yönlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Megabirlik Medya A.Ş. (Kanal 3), Afyonkarahisar'ın kültür, sanat, spor ve sağlık alanlarında tanıtımının yapılması ve gelişimine katkı sunmak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı. Protokol, Rektörlük binası toplantı salonunda gerçekleştirilen bir törenle imzalandı. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın ve diğer birçok üniversite yetkilisi ve Kanal 3 çalışanı törende hazır bulundu.

AKÜ Rektörü Karakaş, imzalanan protokolün üçüncü iş birliği protokolü olduğunu belirtti. Karakaş, protokoller kapsamında üniversite öğretim elamanları tarafından çeşitli programlar yürütüldüğünü ve bu programların herkesin ilgi ve uzmanlık alanı doğrultusunda yapıldığını söyledi.

Karakaş, Kanal 3'ün AKÜ için Afyonkarahisar'ın dünyaya açılan penceresi olduğunu ifade etti. Kanal 3'te yönetim değişikliği yaşandığını ancak Kanal 3'ün şehrin dünyaya açılan penceresi olarak kalmaya devam ettiğini vurgulayan Karakaş, üniversite olarak Kanal 3'e nasıl katkıda bulunabileceklerini düşündüklerini ve bu iş birliği protokolünü bu amaçla imzaladıklarını söyledi.

Protokol kapsamında AKÜ öğretim elemanlarınca Kanal 3'te yapılan program sayısında artış olduğunu belirten Karakaş, bir önceki iş birliği protokolünde 5 program yürütüldüğünü, yeni protokolle birlikte 9 program daha eklediklerini ve toplamda 14 programlık bir konseptle Kanal 3'e katkıda bulunacaklarını belirtti.

Rektör Karakaş, Afyonkarahisar'da güçlü bir yerel basının olduğunu ve üniversitenin basınla ilişkilerini üniversite-şehir iş birliğinin önemli bir boyutu olarak değerlendirdiklerini söyledi. Karakaş, AKÜ'nün basına nasıl katkıda bulunabileceğini düşündüklerini ve bu yönde hareket ettiklerini ifade etti.

Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın ise AKÜ'nün ve Kanal 3'ün Afyonkarahisar'ın değerleri olduğunu belirtti. Sayın, Kanal 3'ün üniversite ile iş birliği yaparak şehrin değerlerini ulusal çaplara taşımak için var olduğunu ifade etti. Sayın, imzalanan protokolün iş birliği sayısındaki artışın bir kanıtı olduğunu kaydetti.

Törenin ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın tarafından iş birliği protokolü imzalandı