Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Spor Bilimleri Fakültesi'ni ziyaret etti ve akademik ve idari personelle bir araya geldi. Ziyarette, Rektör Kızıltoprak, kaliteli bir eğitim-öğretim hedeflediklerini belirterek, üniversitenin temel görevlerini akademik ve sanatsal üretim, eğitim-öğretime katkı, sanayi ve ekonomik alana katkı ve toplumun aydınlatılması olarak sıraladı.

Rektör Kızıltoprak, Spor Bilimleri Fakültesi yönetimi tarafından karşılandı ve SBF Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda akademik ve idari personele hitap etti. Türkiye'nin uluslararası alandaki konumunu güçlendirmek için yeni sporcular ve öğretmenler yetiştirmenin önemine değinen Kızıltoprak, öncelikli olarak Türk öğrencilere fırsat sağlayacaklarını ifade etti. Ancak boş kalan sıralar olduğunda, eğitim almak isteyen herkesi davet edeceklerini söyledi.

Kızıltoprak, hedeflerinin Türkiye'nin sporuna ve akademik birikimine katkı sunmak olduğunu vurguladı. Yurt dışına ya da milli takımlara sporcu göndermek gibi başarıların günlük haberlerden biri olması gerektiğini belirten Kızıltoprak, "Bizi hakkıyla geçenler bizdendir" ilkesiyle hareket ettiklerini söyledi. Her öğrenci, asistan ve sporcu, onlara layık bir şekilde yetişmeli ve başarılı olmalıdır.

Rektör Kızıltoprak, fakültenin ilimizdeki kuruluşlarla iletişiminin önemine dikkat çekti. İlk olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile temas kuracaklarını ve ardından diğer sivil toplum kuruluşları, spor federasyonları ve liselerle iletişim halinde olacaklarını belirtti. Ayrıca ortaokullar ve liselerle de temas kuracaklarını vurgulayan Kızıltoprak, spor hayatına başlayacak çocukları erken yakalayarak desteklemeyi hedeflediklerini söyledi. Bu amaçla fakültede tüm kurulları işleteceklerini, akademik ve sportif üretim, eğitim-öğretime katkı, topluma ve şehire katkı sağlamayı ve Türk milletini spor alanında aydınlatmayı hedeflediklerini ifade etti. Yeni akademik yıla enerjik ve dinamik bir şekilde başlamayı planladıklarını belirten Kızıltoprak, birlikte başarı hikayeleri yazacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Toplantının sonunda Rektör Kızıltoprak, Dekan Prof. Dr. Özdilek'ten özel yetenek sınavları ve fakültenin organize ettiği 11. Uluslararası Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi hakkında bilgi aldı.