Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Eskişehir'deki ilkokul öğrencileri, eğitim öğrenim tatili nedeniyle boş vakitlerini değerlendirmek için yabancı dil kurslarına ilgi gösteriyor. Öğretmenler, öğrencilerin İngilizce öğrenmek için boş vakitlerini geçirmek istediklerini belirtiyor. Eskişehir'deki özel bir dil eğitim kurumunun kurucu müdürü Mustafa Köksal, ailelerin bu yaz İngilizce kurslarına ilgi gösterdiğini ve yabancı dil öğrenmeye hevesli olduklarını ifade ediyor.

Kurucu Müdür Köksal, çocuk gruplarına yönelik İngilizce öğretiminin önemine dikkat çekiyor. İngilizcenin artık günümüzde olmazsa olmazlardan biri olduğunu belirten Köksal, çocukların yaz tatilini verimli geçirmek için ikinci bir yabancı dil eğitimi almayı tercih ettiklerini söylüyor. İlkokul 1. sınıftan 8. sınıfa kadar olan öğrencilerin yaz dönemini boş geçirmemek için kayıt yaptırdıklarını belirten Köksal, dil öğrenmeye olan ilginin yüksek olduğunu ve bu yıl yaz eğitimlerine olan rağbetin önceki yıllara göre arttığını vurguluyor.

Köksal ayrıca, yaz okulundaki derslere hem Türk hem yabancı öğretmenlerin girdiğini ve yabancı öğretmenlerin telaffuz ve pratik eğitimi verdiğini, Türk öğretmenlerin ise gramer ve dil fonksiyonlarını öğrettiğini belirtiyor. Çocukların dinleme ve konuşma ağırlıklı eğitimler aldığını söyleyen Köksal, sınıfların kalabalık olmadığını ve eğitimlerin arkadaşlık ve neşe ortamında gerçekleştiğini ifade ediyor. Çocukların dil öğrenmeyi sevdiğini ve yaz eğitimlerinin Eylül başında tamamlanmasını beklediklerini dile getiriyor.