Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İktisadi ve İdari Bilimler, Kütahya Uygulamalı Bilimler ve Mühendislik fakültelerinde personel bir araya geldi. Rektör Kızıltoprak, akademik ve idari personelle buluşarak üniversitenin önceliklerini paylaştı. Akademik üretimin önemine vurgu yapan Kızıltoprak, eğitim öğretime katkı sunacaklarını ve üniversitenin paydaşlarına fayda sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca şehir ve milleti aydınlatma görevlerini de yerine getireceklerini ifade etti. Kızıltoprak, tüm çalışanlara ve öğrencilere ayrım yapmadan yaklaşacaklarının altını çizdi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, iyi bir üniversitenin özelliklerini sıraladığı konuşmasında, öğrencilere en az bir yabancı dil öğretilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca üniversitenin sosyal olanaklarının standartları yakalaması ve öğrenciler için cazip olması gerektiğini belirtti. Lisansüstü eğitimin güçlü olması ve çevreye ve dünyaya yönelik çalışmalara öncülük etmesi de önemli bir özellik olarak gösterdi. Kızıltoprak, iyi bir üniversitenin iyi bir akademik kadroya sahip olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca üniversitenin dünya çapında akademik çalışmaların yapıldığı bir yer olması ve bulunduğu bölgede cazip bir mekân olması gerektiğini dile getirdi.

Rektör Kızıltoprak, ziyaretlerinde fakültelerde yürütülen çalışmalar hakkında sunumları izledi ve personelle tanışarak çalışma alanları hakkında bilgi aldı. Üniversitenin hedefinin dünya çapında bir üniversite olmak olduğunu belirten Kızıltoprak, önümüzdeki dönemde akademik teşvik alan akademisyen sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi. İdari personelin de mevzuatın verdiği yetki sınırlarında en iyi hizmeti vermeye devam etmesi gerektiğini vurguladı. Kızıltoprak ayrıca Türk öğrencilerle başlayacak olan doluluklarından sonra gönül coğrafyalarından ve dünyanın farklı noktalarından gelen öğrencileri kabul edeceklerini ifade etti.