Gözden kaçırmayın

1380 Yılında Osmanlıca Yazılan Kitap, Günümüz Türkçesine Çevrildi1380 Yılında Osmanlıca Yazılan Kitap, Günümüz Türkçesine Çevrildi

Anadolu Üniversitesi'nin 2002 yılında başlattığı İkinci Üniversite programı, sınavsız olarak ön lisans ve lisans programlarına kayıt olma imkanı sunuyor. Bu program sayesinde diplomanın hayalleriyle sınırlı kalmayanlar, bir yükseköğretim kurumundan lisans eğitimi alanlar veya mezun olanlar lisans ve ön lisans programlarına başvurabiliyor. Aynı şekilde ön lisans eğitimi alanlar veya mezun olanlar da ön lisans programlarına başvurabiliyor. İkinci Üniversite mezunları Avrupa Kredi Transfer Sistemi (ECTS) üzerinden diploma eki alabiliyor ve diplomalarını dijital olarak her an her yerde ulaşılabilir bir şekilde alabiliyorlar. 2023-2024 öğretim yılı İkinci Üniversite internet başvuru ve kayıt işlemleri 21 Ağustos Pazartesi günü başlayacak ve 16 Ekim Pazartesi günü sona erecektir.




İkinci Üniversite programında toplamda 39 ön lisans ve 21 lisans programı bulunmaktadır. Anadolu Üniversitesi, açık ve uzaktan eğitimde 40 yılı aşan tecrübesiyle kariyerlerini ilerletmek, ilgi duydukları alanda okumak ve hayallerini gerçekleştirmek isteyenlere birçok farklı seçenek sunmaktadır. Kültürel Miras ve Turizm Yönetimi, Aşçılık, Felsefe, Havacılık Yönetimi gibi birçok farklı alanda önlisans ve lisans programları mevcuttur.




Anadolu Üniversitesi, öğrencilere e-Kampüs Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden ders materyalleri sunmaktadır. Öğrenciler ders kitaplarından konu anlatım videolarına, infografiklere, etkileşimli içeriklere ve alıştırma sorularına kadar birçok farklı materyale ulaşabilmektedir. Ayrıca her ders için haftalık canlı ders etkinlikleri düzenlenerek etkileşimli bir öğrenme deneyimi sağlanmaktadır. Öğrenciler ayrıca 9 farklı çevrim içi öğrenci topluluğuyla zaman geçirebilir ve ilgi duyduğu 1046 derse ait 30.000'den fazla ders materyaline ücretsiz olarak erişebilir.




İkinci Üniversite öğrencileri, öğrencilik işlemlerini online olarak gerçekleştirebilecekleri gibi Açıköğretim Fakültesi Büroları aracılığıyla da destek alabilmektedir. 81 ilde bulunan bu bürolar, öğrencilere kayıt ve diğer işlemler konusunda yardımcı olmaktadır. Öğrenciler sınavlarını 81 ildeki 110 sınav merkezinden birinde veya 42 farklı ülkedeki sınav merkezlerinde gerçekleştirebilirler.




İkinci Üniversiteye kayıt yaptırmak isteyen adaylar, e-devlet şifresiyle başvurularını https://aoskayit.anadolu.edu.tr adresi üzerinden yapabilirler. İkinci Üniversite hakkında daha detaylı bilgi almak için ise çağrı merkezi veya http://ikinciuniversite.anadolu.edu.tr/ adresi kullanılabilir.